Állatkínzás

2020.01.20. 19:25

Közfelháborodást okozott a bungee jumpingoló malac

Ráadásul szegény állatot a tortúra után rögtön a vágóhídra vitték.

Forrás: Shutterstock

A kínai vidámpark marketinfogásként felvitt egy 68 méteres toronyba egy jól megtermett, 75 kilós malacot, ráerősítették a bungee jumping köteleket, majd lelökték – írja a BBC.

A Meixin Red Wine Town nevű vidámpark felhúzott egy új bungee jumping tornyot, aminek a megnyitóján az attrakció kedvéért lökték le a malacot, aminek még a visítása is hallatszik a felvételen.

Ráadásul szegény állatot a tortúra után rögtön a vágóhídra vitték.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=72&v=qOWHNLTfnGE&feature=emb_logo&has_verified=1

Kínában nem büntetik az állatkínzást, mégis rengeteg ember háborodott fel a közösségi médiában a rosszul sikerült marketingfogáson.

A vidámpark is megszólalt az ügy kapcsán:

„Őszintén elfogadjuk az internetezők kritikáját és tanácsát, és elnézést kérünk a nyilvánosság előtt. Fejleszteni fogjuk a marketingünket, hogy a látogatók számára jobb szolgáltatást biztosítsunk.„

Az ügyben a PETA, állatvédő szervezet is megszólalt, akik szerint az ilyen jellegű PR-t be kellene tiltani, és emellett remélik, hogy a közfelháborodás miatt a kínai törvényhozók végre állatvédő törvényeket fognak hozni.

Borítókép: youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!