pipere

2019.11.11. 14:08

Trappista sörös sampont dobott piacra egy apátság

Állítólag természetes hajdúsító hatással bír, szép ragyogást kölcsönöz, és a fejbőrnek is jót tesz.

Forrás: Shutterstock

Sörös sampon forgalmazásba kezdtek a brechti (Belgium) Názáreti Miasszonyunk trappista apátság nővérei. Az itteni apácák különböző vallási iskolák, kórházak és más intézmények számára már 1964-óta gyártanak szappantermékeket – írja a Store Insider alapján az Origo.

A padló-, pipere- és glicerines szappan mellett fokozatosan habfürdővel és samponnal is gazdagodott a repertoárjuk. A termékek márkaneve: TRAPP.

A belgiumi apátságokban a sörfőzésnek köztudottan hosszú évszázadokra visszanyúló hagyománya van. Ugyan mára ez a tradíció számos hasonló komplexumból kikopott, a szintén trappista és szintén belgiumi Westmalle-i Apátságban egyelőre még eleven. A helyi szerzetesek Westmalle Dubbel nevű söre például széleskörű népszerűségnek örvend. Várható volt, hogy az egymáshoz közel felépített és azonos felekezetű rendházak termékei valamikor kölcsönhatásba fognak lépni egymással.

Így született meg a sörös sampon.

A készítmény (amiről ide kattintva láthat képet) az apácák saját gyártású tisztálkodó szeréből és 10 százalékban Westmalle Dubbelből tevődik össze. Az elegy állítólag természetes hajdúsító hatással bír, szép ragyogást kölcsönöz a frizurának, és egészségügyi szempontból a fejbőr is profitál a használatából.

Ez utóbbi tulajdonságát a vegyész- és biomérnökök képzésére szolgáló, Institut Meurice nevű, brüsszeli műszaki egyetem is alátámasztotta.

A sampon a maga területén mindenben megfelel a szigorú és komplex szabályozásnak, mi több, még a francia „Monastic„ minőségtanúsító megkülönböztetést is kiérdemelte. Ez a jelzés garanciát jelent arra, hogy a terméket minden kétséget kizáróan kolostori közösségek állították elő.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!