világrekord

2019.10.17. 06:27

Paula lett a világ legöregebb lajhárja

Nem tudni fogságban vagy szabadon élő lajhárról, amely idősebb lenne a német város állatkertjében élő nősténynél.

14 June 2019, Saxony-Anhalt, Halle (Saale): Petra Strecker, keeper at the zoo in Halle/Saale, feeds sloth Paula. The two-finger sloth from the mountain zoo is now celebrating its 50th birthday and, according to the zoo, is the oldest sloth in the world. In 1971 Paula had come from South America to Halle at the age of about two years. The sloth lady is still quite vital for her old age. Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: dpa/AFP

Fotó: Hendrik Schmidt

A világ legöregebbjeként ismerte el a hallei állatkert 50 éves lajhárját, Paulát a Guinness Világrekordok – jelentette be az intézmény a lajhárok október 19-i világnapja előtt.

Nem tudni fogságban vagy szabadon élő lajhárról, amely idősebb lenne a német város állatkertjében élő nősténynél – közölte Jutta Heuer, aki az európai állatkertekben található lajhárok tenyésztési könyvét vezeti.

Paula, a kétujjú lajhár 1971 óta lustálkodik a hallei állatkertben, 50. születésnapját júniusban ünnepelte.

A múlt év végi állapot szerint összesen 266 lajhár él az európai állatkertekben, 65 Németországban – mondta el Jutta Heuer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!