ünnep

2019.10.25. 12:52

Hamarosan nyit a bécsi karácsonyi vásár

A leghíresebb és legnagyobb múltú, 600 évre visszanyúló hagyományokkal bíró rendezvény csodálatos álomvilágot kínál a gyermekek és felnőttek számára.

Bécs, 2011. december 21. Érdeklõdõk egy árus standjánál a hagyományos bécsi adventi karácsonyi vásáron (Wiener Christkindlmarkt) a Városháza elõtti téren (Rathausplatz). A mintegy 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyõdíszeket, édességeket és meleg italokat kínál

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

Konyhaművészeti ételkülönlegességeket kínáló standok a vásáron, kézműves foglalkozások a Városháza egyik termében a gyermekek számára, ahol kekszet süthetnek és saját kezűleg készíthetnek karácsonyi ajándékokat, és a ragyogóan feldíszített Rathauspark (Városház park) varázslatos hangulata:

november 15-től december 26-ig a bécsi karácsony vásáron és Vienna Christmas Dream (Bécsi karácsony álom) elnevezésű program rendezvényein kellemes órákat tölthetnek el a látogatók.

A sült gesztenye és a pirított mandula illata, a nemzeti és nemzetközi kórusok és rézfúvós zenekarok és a Krisztus születését bemutató betlehemi jászlak különleges ünnepi hangulatot biztosítanak.

Ha a látogatóknak szerencséje van, még magát a bécsi „Christkindl-t” („kis Jézus”) is megpillanthatják.

A hagyományos bécsi karácsonyi vásár mindenkinek kínál valami érdekességet: bőséges karácsonyi árukínálatot, különféle gyermekprogramokat, korcsolyázást a Városháza Parkban vagy egyéb kulturális eseményeket.

Itt a karácsonyi készülődés különleges időtöltéssé válik az egész család számára.

A Városháza földszintjén, a Volkshalle-ben megrendezett karácsonyisütemény-sütő és karácsonyiajándék-készítő kézműves foglalkozások remek szórakozást kínálnak a gyermekeknek, akik találkozhatnak és beszélgethetnek itt a „Christkindl-lel” is, karácsonyi meséket hallhatnak tőle, és odaadhatják neki a karácsonyra kért ajándékaik listáját.

Az aktívabb szórakozást igénylők kipróbálhatják, milyen érzés egy rénszarvasok húzta szánban utazni, felülhetnek az óriáskerékre vagy a régi időket idéző ringlispilekre a Városháza parkban. A hagyományos karácsonyi piactér, a „Christkindlmarkt” pedig tökéletes hely arra, hogy az emberek apró ajándékokat vegyenek szeretteiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!