látogatói rekord

2019.03.18. 19:41

Imádják a turisták a schönbrunni kastélyt

Mária Terézia nyári rezidenciáját tavaly csaknem négymillióan keresték fel.

Forrás: Shutterstock

Rekordszámú, kevés híján kereken 4 millió látogatót vonzott tavaly a schönbrunni kastély – közölte hétfőn a kastélyt és néhány más bécsi, illetve Bécs környéki múzeumot üzemeltető SKB korlátolt felelősségű társaság.

Egy évvel korábban 3,8 millió fizető vendéget regisztráltak az UNESCO világörökségi listáján is szereplő bécsi kastélyban, tavaly a látogatók száma 3,987 milliót tett ki.

A Mária Terézia (1717-1780) nyári rezidenciájaként épült schönbrunni kastélyt és hat társintézményét tavaly első ízben együttesen több mint 5 millió látogató kereste fel, az együttes árbevétel elérte a 63 millió eurót (20 milliárd forint), és kétharmadrészt a belépőjegyekből származott (a többi a szuvenírboltok eladásaiból és bérleti szerződésekből).

Az üzemeltető közölte, hogy

a Bécstől 50 kilométerre fekvő Hof-kastélyban 2020-ban első ízben vándorkiállítást rendeznek, az Erzsébet osztrák császárnéval, magyar és cseh királynéval foglalkozó tárlatot világszerte bemutatják.

Az SKB tavaly 15 millió eurót (4,7 milliárd forint) fordított felújításra és építésre, idén 21 millió eurót (6,6 milliárd forint) szánnak ilyen célra. A schönbrunni kastélyban befejezik az egyes és a kettes rózsaszín terem restaurálását és megkezdik a munkát Sisi szalonján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!