Megvan a győztes

2018.03.05. 18:32

Szeretné tudni, melyik lett az év autója? Íme!

Tarolt a svéd csoda.

dpatop - 05 March 2018, Switzerland, Geneva: Hakan Samuelsson, CEO of Volvo, kneels next to a Volvo XC40 that was chosen 'Car of the Year' at the previous day of the Geneva Motor Show's press days. Photo: Uli Deck/dpa

A március 8-án megnyíló Genfi Autószalont évről évre óriási figyelem övezi, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a legújabb autócsodákra az egész világ kíváncsi. Az idei esemény előtt, mintegy felvezetésként hétfőn kihirdették, melyik lett a 2018-as év autója.

Bár a szakújságírók által zsűrizett versenyen majd mindenki szoros eredményre számított, ez végül nem valósult meg:

a Volvo XC40 névre keresztelt szabadidőautója ugyanis simán kenterbe verte a mezőnyt, messze maga mögé utasítva a többieket.

A svédek járgánya végül 325 pontot kapott, amivel kilométereket vert rá a második helyre befutott Seat Ibizára (242 pont), és a BMW új, 5-ös sorozatára (226 pont), amely utóbbit egyébként komoly esélyesnek tartották. Az eredmény azért is meglepő egyébként, mivel a Volvónak korábban még sosem sikerült nyerni Az Év Autója versenyen.

Borítókép: Hakan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója a trófeával

Photo: Uli Deck/dpa/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!