Megbírságolták

2017.12.29. 12:05

Nem viselt mentőmellényt a csónakjában az ausztrál kormányfő

Csütörtökön jelent meg egy paparazzo fotója a The Australian című lapban, amelyen Malcolm Turnbull tengerparti otthona közelében egyedül ül csónakjában és nincs rajta mentőmellény.

A sydney-i tengerészeti szolgálat vezetője, Angus Mitchell közölte, hogy a biztonságot tekintik a legfontosabbnak, és a szabályszegő miniszterelnököt 250 ausztrál dollárra (50 ezer forintra) bírságolják.

Turnbull a Facebookon válaszolt: bejegyzésében azt írta, hogy tanult a leckéből, és ezentúl mindig visel majd mentőmellényt, ha csónakba száll, tekintet nélkül arra, mennyire közel van a parthoz.

„A szabályok gyakran nagyon technikainak tűnnek, de arra valók, hogy biztonságban legyünk, és mindannyiunknak be kell tartanunk őket” – fogalmazott.

A kormányfő éppen aznap kapta a bírságot, amikor egy férfi, aki két társával indult horgászni, Sydney közelében vízbe fulladt, amikor a csónakjuk felborult. Két társát helikopterrel mentették ki, a társaságból senki nem viselt mentőmellényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!