A legnépszerűbb hősöktől a legfiatalabb játékosig

Kalandra fel, várnak titeket a Megyék Csatája League of Legends versenyének első statisztikái és érdekességei!

Javában zajlanak a Megyék Csatája LoL versenyének csoportkörei, ahol a megyék legjobb csapatai küzdenek meg hétről hétre az értékes pontokért, amelyek a továbbjutást jelenthetik számukra. A négy régióból nyolc együttes lép tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol a döntőben 700 000 forintos összdíjazásért mérkőznek meg egymással a felek. Ha szeretnétek még átfogóbb képet kapni a mezőnyről és az eddig eltelt meccsekről, akkor merüljetek el az alábbi érdekességekben és statisztikákban.

Legtöbbet választott és legtöbbet tiltott hősök

Van egy olyan karakter, amely mindkét listán az első helyen található az eddig lejátszott meccsek alapján. Hecarimot eddig 42 alkalommal választották ki, ugyanennyiszer azonban tiltólistára került. A hatalmas sebességgel száguldó lovas elsöprő erejében szinte minden csapat bízik, amelyik nem akarja megkaparintani magának, annak a tiltás lehetősége kerül előtérbe. A legtöbbet tiltott hősök listáján Hecarimot Shen (37), Zac (29) és Ornn (29) követi. A legtöbbször választottak között a második helyre Morgana és Shen (35-35) ért oda, mögöttük Ornn (32) és Caitlyn (30) sorakozik fel.

Legidősebb és legfiatalabb játékos a mezőnyben

A Vas Megyei Struccok támogatója, Sekkou, 2004 áprilisában látta meg a napvilágot, ezzel ő a legfiatalabb játékos az MCS LoL csoportköreiben. A legidősebb LoL-ost a Zalai Íjászok soraiban kell keresni, a csapat támogatója Phülig Dzsimi 1993 szeptember hónapjának végén született, ő az egyedüli az egész mezőnyben, aki az 1993-as korosztályba tartozik.

Leghosszabb és legrövidebb mérkőzés

A csoportkörök eddigi leghosszabb mérkőzését a Tolnai Hercegek és a Somogyi Sasok vívták, 41:40 másodpercnél dőlt el a győzelem sorsa. A legrövidebb mérkőzést a nyugati régióban hozták össze, a Győri Ezüst Páncélosok 19:11 másodperc alatt átgázoltak a Fejér Megyei Királyokon.

Szombaton 13:30-tól folytatódnak a csoportkörök az ötödik fordulóval, kattintsatok a Megyék Csatája Twitch csatornájára, vagy látogassátok meg a megyekcsataja.hu-t, hogy ne maradjatok le az élő közvetítésről!

Hozzászólások

Dunaújvárosi Acélbikák / 43 másodperce
Könnyed ferencvárosi siker
Káldor András

Legfrissebb

Dunaújvárosi Acélbikák / 43 másodperce
Könnyed ferencvárosi siker
szinkronúszás / 5 perce
Végre, ismét versenyezhet az Orka SE!
rendhagyó tömegsport / 1 órája
Futásért cserébe jön a Mikulás Martonvásárra
A kezdeteknél és a csúcson túl / 1 órája
Nagy II János és Brockhauser István eleveníti fel emlékeit Diego Maradonáról
szinkronúszás / 5 perce
Kecskés Zoltán
Végre, ismét versenyezhet az Orka SE!
Nagy a boldogság, hiszen a hétvégén biztosan megrendezésre kerül az Aquatic Kupa Érden, ahová több mint 20 fős gárdával érkezik a fehérvári szinkronúszó egyesület, az Orka SE.
rendhagyó tömegsport
Kecskés Zoltán
Futásért cserébe jön a Mikulás Martonvásárra
A világ számos helyén ünneplik Mikulás-futással Szent Miklós napját, Martonvásáron is így van ez. Bár a jelenlegi járványügyi helyzetben a tömegsport rendezvények elmaradnak.
Európa-liga / 18 perce
Továbbjutott az Arsenal, a Leicester és a Hoffenheim
Az AC Milannak nem sikerült visszavágnia a Lille-nek.