Dunaújváros

2017.01.03. 19:55

Jézus élete festményeken, irodalomban és rajzokon

Dunaújváros - A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában január 12. és február 5. között látható Jézus élete festménykiállítással egybekötve pályázatokat hirdettek.

Balla Tibor

Az Aknay János, ef Zámbó István és tábori csaba festményeiből álló kiállítással párhuzamosan a Bartók Kamaraszínház és a Hetednapi Adventista Egyház rajzpályázatot hirdet az általános iskolák 1-4. és 5-8. osztályos tanulói számára 21 bibliai szakasz alapján. A beérkezett pályaműveket a Rohonczi István, tábori csaba és Várnai Gyula képzőművészekből álló zsűri bírálja el. Minden pályázó könyvjutalmat kap. Mindkét kategória I., II. és III. helyezettje 10 000, 8000, illetve 6000 Ft díjazásban is részesül.

Ugyancsak a kiállítás és a reformáció 500. évfordulója alkalmából történelmi és irodalmi pályázatot is hirdet. Az irodalmi pályázat témája ugyancsak a 21 bibliai szakasz, amíg a történelmié három kérdéskörből választható. Pályázni novellával, verssel, esszével, vagy előadható drámával lehet. Az ünnepélyes eredményhirdetés február 2-án 17 órakor lesz a Bartók Kamaraszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!