Dunaújváros

2011.12.13. 08:52

Macskamenhely - a város nem alkalmas hely ilyesmire, hiába az állatszeretet

Dunaújváros - Adott egy szép, belvárosi, kétemeletes ház, zöldövezetben. Mellette szép, gondozott virágoskerttel. A kertben pedig egy hely: egy macskamenhely...

Pekarek János

Évek óta áll az a macskamenhely (az elnevezés nem tőlünk, hanem panaszosunktól származik), amely a dunaújvárosi belvárosban lévő Görbe utca 5. számú ház melletti,  a ház lakói által épített és gondozott kiskertben díszlik.


A probléma örök: gondozzuk az állatokat, és vállaljuk mindazt, ami puszta jelenlétükkel, valamint táplálásukkal jár - vagy kergessük el azokat, magunkra vonzva a lelketlenség vádját.
A macskák persze egyetlen pillanatig sem haboztak: mihelyt a roppant szemfüles és életrevaló állatok felfedezték a rejtekhelyet és a rendszeresen kitett táplálékot, rögvest beköltöztek.
Ettől kezdve viszont a környéken lakóknak, különösen azoknak, akiknek ablakuk a kiskertre néz, különösen nyáridőben, ablaknyitásos időszakban: pokollá lett az életük.
Macskanyávogás. Macskaharc-zajok. Macska-szerelmi élet. A táplálékra (hús, tej) összegyűlő bogarak. Macskakergetésre vágyó kutyák. Macskaürülék-hegyek.
Utóbbiak már nemcsak a kiskertben, hanem a lépcsőházban is észlelhetők a bejelentést tévő panaszosunk szerint (aki viszont a lakótársakkal muszájból fenntartandó, lehetőség szerinti békés viszonyra sandítva névtelen és arctalan  kíván maradni...), összes kellemetlen hatásukkal együtt.
Az eset, tudjuk, nem egyedi, rendszeresen felbukkan a városban. S a város, minden állatszeretetünk ellenére valljuk, nem alkalmas hely ilyesmire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!