Megerősödött a cég

2018.02.21. 17:30

A Dunaferr fejlődési pályára állhatott

A Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, a hosszú távú stratégia helyes kijelölésével a vállalat megerősödött és fejlődési pályára állt – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MTI

Budapest, 2018. február 20. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója beszélget a Duneferr helyzetérõl, fejlõdésérõl tartott sajtótájékoztató után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. február 20-án.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A 2008-as válságot követően tavaly a vállalat a legjobb évét produkálta, sikeresen lezárta modernizációs programját, nemrég pedig 15 százalékos átlagos béremelésről tudott megállapodni a munkavállalók képviselőivel – fogalmazott Szijjártó Péter. A miniszter elmondta: a kormány a Dunaferr létszámnöveléséhez képzési és tanműhely támogatást nyújt, és a vállalat létszámbővítését támogatja a munkavállalók mobilitását segítő szabályozási környezet is. Emlékeztetett arra is, a 2008-as válság után a Dunaferr a túlélésért küzdött, több ezer család egzisztenciája volt veszélyben. Szerinte a tudatos fejlesztési politika, a kormány, a vállalat és a város együttműködése révén tudta a Dunaferr 2017-ben növelni termelését, tudott piaci sikereket elérni.

A vállalat előtt álló pozitív kihívásnak nevezte a miniszter, hogy a paksi atomerőmű bővítése, illetve a magyar autóipar növekedése jelentős acélkeresletet generál, a Dunaferrnek pedig meg kell valósítania azt a programot, amely versenyképes autóipari beszállítóvá teszi a céget.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója beszélget a Dunaferr helyzetéről, fejlõdéséről tartott sajtótájékoztató után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. február 20-án.
Fotós: MTI/Kovács Attila

A sajtótájékoztatón Jevgenyij Tankhilevics, az ISD Dunaferr Zrt. vezérigazgatója az elmúlt év sikerének nevezte, hogy a vállalat jobb gazdasági helyzetbe került, és jelentős béremelést, juttatást tud adni munkavállalóinak. Elmondása szerint további gazdasági sikerek előtt állnak, és utalt arra, hogy acélipari beszállítóként szeretnének a Paks II projekthez kapcsolódni, és vezető beszállítóvá válni a gépjárműiparban.

Galambos Dénes, a térség fideszes országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet, hogy a bérmegállapodás a Dunaferrnél közvetlenül mintegy 6 ezer munkavállalót érint, és 12 ezer ember sorsát határozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!