Dinnyés

2017.06.19. 19:45

Újabb ponty-lakók a tóban: A héten háromnyaras pontyokat telepítenek

DINNYÉS Változékony időt hozott az elmúlt időszak a Velencei-tónál: a záporokkal tarkított, gyakran erős, sőt, hétvégén viharossá fokozódó szél megnehezítette a horgászok dolgát.

Lovász Lilla

A kedvezőtlen körülmények ellenére is sokan voltak, akik megpróbáltak halat fogni, és időnként szép zsákmányra tettek szert.

- Főként a ponty volt
az elsődleges célhal, ebből tevődött össze a fogott halak zöme. Halfogással leginkább a kora reggeli időpontokban volt érdemes próbálkozni,
de az esti, éjszakai órák is jónak bizonyultak - mondta el
a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Hozzátette: - A ragadozók közül balin és süllő is horogra akadt, utóbbiból egy 7 kilós példány volt a legnagyobb. Harcsából azonban a héten csak kisebb egyedek kifogásáról hallottunk.

Csabai Géza budapesti horgász a reggeli órákban fogott, majd engedett vissza a tóba egy szép pontyot Fotó: Lovász Lilla

Jó hír pedig a pontyozóknak, hogy ezen a héten háromnyaras ponty telepítését tervezi a Velencei-tó halgazdálkodási hasznosítója, a MOHOSZ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!