További emelkedés várható

2019.09.04. 10:03

Változatlanul nő a magyar lakosság online vásárlási kedve

Az előző év azonos időszakához képest közel 7 százalékkal nőtt 2019 júliusában a kiskereskedelmi üzletek forgalma a KSH adatai szerint. Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma júliusban folyó áron meghaladta az 1000 milliárd forintot.

Kép: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Lendületben a netes kereskedelem

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 5,7 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene továbbra is rendkívüli ütemben növekszik,

a tavalyi adatokhoz képest júliusban 39 százalékkal emelkedett.

Ennek megfelelően a forgalomnövekedés a pénzmozgásban is megmutatkozott: az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1066 milliárd forint volt.

A családokat támogató kormányzati intézkedések és a tartósan növekvő lakossági hitelállomány a fogyasztás további emelkedését vetíti előre.

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 2019 júliusában a nyers adatok szerint 6,9, naptárhatástól megtisztítva 6,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának eredményeit. Az idén január és július közötti forgalom nagysága közel 6 százalékkal volt magasabb a tavalyi év első hét hónapjában mértnél.

A kiskereskedelmi ágazat részterületeit is a növekedés jellemezte 2019 júliusában. Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma összesen 6,4 százalékkal nőtt.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!