Dupla kijelzőre

2019.08.30. 15:00

Új böngészőt fejlesztettek, itt a Bálna

A Whale böngésző kifejezetten többképernyős használatra készült.

Az LG és Dél-Korea legnagyobb keresőmotor-szolgáltatója, a NAVER közösen hozta létre az LG dupla kijelzőjére (Dual Screen) tökéletesített, Whale elnevezésű böngészőt.

Forrás: GSMArena

A Google nyílt forráskódú Chromium böngészőjére épülő Whale egy kijelzőn teszi lehetővé több feladat egyidejű végrehajtását — ezt a képességet a NAVER omnitaskingnak nevezi. A Whale támogatja a kijelzőfelosztás-funkciót, beállítható képernyőelválasztóval, így egyszerre két weboldalon böngészhetünk ugyanabban az ablakban.

Az LG kettős kijelzőjével párosítva a Whale gyorssá és gördülékennyé teszi a kijelzők közti váltásokat. Így például online vásárlás közben az egyiken a főmenü kategóriái között válogathatunk, miközben a termékleírásokat a másikon tanulmányozhatjuk. A felhasználók a Whale segítségével egyszerre két nyelven is olvashatnak cikkeket és böngészhetnek kedvenc híroldalaikon.

Olyan új és kreatív megoldásokat keresett a koreai óriásvállalat, amelyekkel a felhasználók hatékonyan kihasználhatják az — elsőként a V50 ThinQ 5G telefonban bemutatott — kétkijelzős technológia előnyeit. Az LG dupla kijelzőmegoldását minél több készülékén tervezi elérhetővé tenni, így a berlini IFA kiállításon bemutatja a Dual Screent támogató telefonjait, előre telepített NAVER Whale böngészővel.

A Whale böngészővel ellátott legújabb telefonokat a szeptember 6-11. közötti berlini IFA kiállításon tekinthetik meg a látogatók.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!