Törnek a hajtogathatók?

2021.10.12. 18:00

Samsung: márpedig strapabíróak az összehajtható telefonok

A videóban a Z Fold 3 és a Z Flip 3 durva tesztjének részleteit teszik közzé.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vajon miért éppen most teszi közzé a Samsung ezt a videót, hiszen a nálunk is itt bemutatott két készülék még augusztusban jelent meg?

Rossz nyelvek szerint azért, mert a legutóbbi időben több kellemetlen hír megjelent a Galaxy Z Flip 3 képernyőinek repedéséről.

A Samsung a saját weboldalán közzétett videóban négy nyúzást mutat be. Az egyikben különböző hőmérsékleten tartják, a másikban vízbe merítik a készülékeket, a harmadikban robotkar teszteli az S Pent a Z Fold 3-on, a negyedikben pedig mindkét telefont újra és újra összehajtják.

Régebben is láthattunk ilyen stresszteszteket: emlékezetes az egyik 2012-es videó, amin például egy robotfeneket mutattak be, ami ráült a telefonokra.

Nem csak a Samsung szokott strapateszteket közzétenni: az Apple az iPhone 4 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">„Antennagate” botrányára adott válaszként részletesen ismertette a telefonok antennatesztjeit. Mikor pedig kiderült, hogy az iPhone 6 hajlamos meghajlani, akkor érvként az iPhone tesztelő laboratóriumát dobta be.

Ehhez képest a The Verge szerint a Samsung nem reagál közvetlenül arra, hogy állítólag néha repedeznek a Z Flip 3 képernyői. Egyre több hír szól arról, hogy a képernyő közepén, pontosan ott, ahol a telefon zsanérja csuklik, repedések jelennek meg.

A 9to5Google egy különösen aggasztó történetet közölt erről:

„Nemrég, néhány nap használat után kézbe vettem a Galaxy Z Flip 3 készülékemet, s megdöbbenve láttam, hogy az ultravékony üveg középen eltörött. Nem ejtettem le a telefont (csak egyszer a használat során, hetekkel korábban), nem tettem ki extrém melegnek vagy hidegnek, nem is igazán nyúltam hozzá az utóbbi napokban.”

Egy felhasználó a Reddit-en hasonló problémát panaszol: kevesebb mint három napos használat után „reped, pedig úgy bántam vele, mint egy kisbabával”.

Másik redditező azt állítja, hogy a telefon képernyője 24 órán belül megrepedt. És a 9to5Google szerint a probléma nem kizárólag a Z Flip 3-ra jellemző: " target="_blank" rel="noopener noreferrer">MrMobile állítja, hogy apró repedéseket lát a Z Fold 3 zsanérján.

Annyi bizonyos, hogy az összehajtható Samsungokkal kapcsolatban a legnagyobb kérdőjel a képernyők tartóssága, különösen azután, hogy az első Fold megjelenése is késett a kijelzők sérülékenysége miatt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!