Felhőből vezet

2019.01.11. 09:51

Összekarol önvezető autók fejlesztésére az LG és a Microsoft

A dél-koreai és az amerikai nagyvállalat szándéknyilatkozatot írt alá az LG önvezetőautó- és infotainment-rendszereinek fejlesztésére.

Forrás: Shutterstock

A Las Vegasban a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES) alkalmából aláírt nyilatkozat értelmében az LG

felgyorsítja meglévő digitális platformjának átalakítását az autóipar számára

a Microsoft Azure felhő- és mesterségesintelligencia-technológiáinak, valamint az LG fejlesztés alatt álló „önvezető” szoftverének segítségével.

Az önvezető járművek kulcsfontosságú növekedési területet jelentenek a cégnek.

Az LG a Microsoft mesterséges intelligencia terén szerzett tudását adaptálja saját járművezetést támogató rendszereibe (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS), a sofőr állapotát ellenőrző kameráiba (Driver-Status Monitoring, DSM) és többcélú frontkamerarendszereibe, valamint infotainment rendszereibe beépíti a Microsoft virtuális asszisztensekhez készült megoldásgyorsítóját (Virtual Assistant Solution Accelerator).

Az Azure Data Box szolgáltatás révén az útközben rögzített adatok automatikusan feltölthetők a felhőbe, az így létrehozott könyvtár pedig segít az önvezető szoftvert még okosabbá tenni.

Az LG tervei között szerepel, hogy a legmodernebb technológiai megoldások alkalmazásával új, innovatív digitális fejlesztő- és tesztelőközpontokat hoz létre. A Microsoft Azure által támogatott nagyteljesítményű számítástechnika és grafikus feldolgozóegység nagymértékben lecsökkenti az LG önvezető szoftvere számára szükséges tanulásra és fejlődésre fordítandó időt.

A városi utak és közlekedési minták megismerése, ami általában több mint egy napot venne igénybe, az Azure segítségével percek alatt meglehet.

A CES világkiállításról

A ma záruló 2019-es CES (Consumer Electronics Show, azaz Szórakoztató Elektronikai Kiállítás) az egyik legfontosabb találkozóhely a fogyasztói csúcstechnológia világában.

Rendszeresen beszámolunk néhány, a Las Vegas-i kiállításon bemutatott, izgalmas fejlesztésről.

A Consumer Electronics Show nyitóoldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!