Akár sikeres lehet

2021.01.28. 14:51

Nem, nem tréfa: a OnePlus egyik alapítója megcsinálta a „Semmit”

Carl Pei, a sikeres OnePlus legendás társalapítója következő cégének neve Nothing, azaz szó szerinti fordításban a Semmi lett.

Co-founder and director of the Chinese smartphone maker OnePlus Carl Pei unveils their latest OnePlus 7 and the OnePlus 7 Pro during its launch event in Bangalore, on May 14, 2019. - The OnePlus 7 series was simultanesously launched globally from three different countries India, US, and Europe. (Photo by MANJUNATH KIRAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Manjunath Kiran

Idétlen vicc is lehetne, de Pei igazán komoly figura a csúcstechnikában. Egyes elemzők szerint ő az egyik, ha nem „A” személy, aki a névtelen kisvállalatból a „Nyugaton” elismert okostelefonos gyártót csinált.

Tavaly év végén kivált a cégből – iparági mítoszok szerint azért, mert nehezményezte, hogy a OnePlus olcsóból drága készülékké vált –, s most bejelentette

új vállalkozása nevét: Semmi.

A Nothing „Londonban működő fogyasztói technológiai vállalatként” határozza meg magát. Akárhogy is, nyugodtan komolyan lehet venni, már csak a befektetői miatt is. Köztük van ugyanis az iPod feltalálója, Tony Fadell; a Twitch társalapítója, Kevin Lin; a Reddit vezérigazgatója, Steve Huffman és Casey Neistat.

Pei már az idei év első felében tervezi első „okos eszközeinek” kiadását.

Azt még nem tudni, hogy pontosan milyen termékeket tervez kiadni a Semmi nevű vállalat. A The Verge-nek adott interjúban Pei nem volt hajlandó konkrét részleteket felajánlani arról, hogy miket gyárt a Nothing.Ez a „nincs marketing marketing”, avagy találgassunk kedvünkre módszer már remekül bevált a OnePlus egyre inkább felívelő pályáján.

OnePlus cofounder Carl Pei just launched a new smart device company called 'Nothing' https://t.co/kcWwM7ap16

— Business Insider (@businessinsider) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">January 27, 2021

Annyit árult el, hogy „a Nothing teljesen független cég, ami az alapító csapat és befektetők tulajdonában van”, valamint, hogy már a kezdetektől „egyedi gyártmányú” alkatrészeket fognak használni, hogy termékei ne hasonlítsanak a versenytársaikéra.

„Meg van annak az oka, hogy a piacon lévő sok termék miért hasonlít annyira egymásra: azért mert pontosan azonos építőelemekből rakják össze ezeket.”

Ebből a leírásból persze szinte bármi következhet. De ez a bármi, a Semmi gyártásában Pei eddigi ténykedését nézve akár nagyon jól is sikerülhet.

Borítóképünkön Carl Pei még előző cége, a OnePlus 7-es készülékét mutatja be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!