Nyílt platformon

2020.03.04. 10:00

Mi a közös a jövő autójában, munkagépében és babakocsijában?

A hálózati kapcsolatok és a mesterséges intelligencia alapja az IoT Suite.

Forrás: Shutterstock

A kiskereskedelem, az energiaipar, az építőipar, a gyártás, a fogyasztási cikkek, a mezőgazdaság és a mobilitás szakterületein már több mint 250, a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódó projekt során alkalmazta ügyfeleivel közösen IoT-platformját a Bosch.IO. A szolgáltatásokat mind felhőkörnyezetbe integrálják.

„Levegőből” frissülő autók

Az IoT Suite a Daimler autógyártó vezeték nélküli (Over-the-Air) frissítéseinek alapvető eleme. Mintegy négymillió autótulajdonos már mobilhálózaton keresztül, kényelmesen és biztonságosan kapja meg járműve szoftvereinek új verzióit, például a szórakoztató elektronikai rendszer frissítéseit.

Ez azt jelenti, hogy

szoftverfrissítés elvégzéséhez nem is kell márkaszervizt felkeresni,

mert a vezeték nélküli frissítések fogadó-/járműoldali kommunikációs csomópontjaként a Bosch IoT Suite szolgál.

Az Emmaljunga svéd babakocsigyártó számára szintén fejlesztett ki a Bosch széleskörű kényelmi és biztonsági funkciókat kínáló segédrendszert.

Az eStroller a babakocsi mozgatását könnyítő és annak fékezését segítő funkciót kínál,

ami összekapcsolható egy okostelefon-alkalmazással is. Az IoT Suite platformjára épülő mobilapplikáció emellett további szolgáltatásokat, például riasztási funkciót is kínál felhasználóknak.

Az EWE energiaszolgáltató az energiafogyasztási adatok hatékony kezelésére alkalmazza a platformot. Az adatok például a fogyasztás elemzésére is felhasználhatók. Emellett pedig részletes és egyértelmű információt nyújthatnak a háztartás legtöbb villamosenergiát fogyasztó berendezéseiről, ezzel is segítve az energiatakarékos működést.

A Bosch Rexroth hajtás- és szabályzástechnikára szakosodott leányvállalata munkagépek számára kifejlesztett Bodas Connect rendszeréhez használta fel a platformot. A rendszer segítségével – nyílt és igény szerint méretezhető end-to-end connectivity-megoldásként – könnyen elérhetők lesznek a gépek adatai.

Az értékesítés utáni szolgáltatások, például a szoftverfrissítések, gombnyomásra végezhetők el, akár helyszíni segítség nélkül is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!