Nyílt megoldás

2021.02.27. 06:00

Külsős alkalmazásfejlesztőknek nyit a Huawei

A vállalat által fejlesztett „kit”-eket elsőként a Fitify fitneszalkalmazás használja a viselhető okoseszközökön.

Forrás: Shutterstock

A nyitással a fejlesztői környezet már arra is lehetőséget ad, hogy az applikációkat okostelefonok mellett a Huawei okosóráin használható funkciókkal is ellássák. Ehhez a vállalat előre gyártott, úgynevezett integrációs kit-eket készít, amivel a fejlesztők

nem csak kivetíthetik az órára a telefonos alkalmazást, hanem teljes értékű alkalmazást és bizonyos funkciókat is fejleszthetnek rá.

Európában elsőként a Fitify fitneszalkalmazás felhasználói élvezhetik ennek előnyét: több és kényelmesebb funkciót érhetnek el okosórájukon.

A Huawei még a Watch GT 2 Pro okosóra tavaly szeptemberi bemutatásával egyértelművé tette, nyitott arra, hogy hordozható okoseszközeinek alkalmazásfejlesztését is megnyissa a külsős fejlesztők előtt. Ennek érdekében – úgynevezett integrációs kit-ek fejlesztésével – együttműködik a fejlesztőkkel és márkákkal, hogy az alkalmazások helyet kaphassanak a vállalat egyre növekvő okoseszköz portfóliójában.

A cég célja, hogy egyablakos, teljes spektrumú, operatív támogatást nyújtson az összes alkalmazás-tartalomszolgáltató számára, a teljes folyamatot lefedve az ötlettől, a fejlesztéstől és a terjesztéstől az üzemeltetésig és az adatelemzésig.

900 gyakorlat, 200 millió edzés

A Fitify a fizioterápiás és sporttudományi ismereteket egyesíti a mesterséges intelligenciával és a számítástechnikával, ezáltal az alkalmazással a felhasználók teljesen személyre szabhatják az edzéseiket.

Több mint 900 gyakorlatával és 200 millió edzésmódjával az Fitify az AppGallery legnagyobb fitneszadatbázisa, mely 170 országban, 18 nyelven (köztük magyarul is), több mint 10 millió felhasználó számára érhető el. A vállalat becslései szerint az app felhasználói tavaly 26 milliárd kalóriát égettek el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!