Járvány

2020.05.11. 16:33

Ingyenes, állami online informatikai oktatásra lehet jelentkezni

A gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban nyílt lehetőség az ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra.

Forrás: Shutterstock

A felnőttképzésre május 22-e 12 óráig bárki jelentkezhet, aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik saját számítógéppel, interneteléréssel. Angol nyelvtudás javasolt, de nem elvárás.

A május 25-én induló ingyenes képzésre ezen vagy ezen a weboldalon lehet jelentkezni.

Ezt György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára jelentette be hétfőn online sajtótájékoztatón.

Az államtitkár kifejtette, hogy a koronavírus váratlan helyzet elé állította a gazdaságot, ugyanakkor egyben új lehetőséget teremt mindenki számára. A turizmus, a vendéglátás megtorpanása, a távoktatásra történő átállás, az interneten rendelt házhozszállítás

megerősítette és felgyorsította az elmúlt években már érzékelhető folyamatot, az informatikai és számítástechnika felértékelődését.

György László hangsúlyozta, gazdaságstratégiai szempontból fontos az informatikai tudást és képzettséget igénylő munkahelyek megőrzése, létrehozása, mivel ezek válságállók, magas hozzáadott értékűek, hozzájárulnak a gazdaság versenyképességéhez és a magyar családok gyarapodásához.

A 8 hetes informatikai alapozó ingyenes képzést

többek között azoknak ajánlják, akik a vírusjárvány miatt munka nélkül maradtak,

idejük szabadult fel, vagy fontolgatják az informatikai pályára lépést.

A képzésben törekednek az alapoktól kezdve a mindennapi életben hasznos ismeretek átadására, megerősítésére. Ezen kívül az informatikai képzést elvégző szülők könnyebben tudnak segíteni a gyerekeknek is a távoktatásban.

György László elmondta, hogy a résztvevők a képzés első napjaiban alapszintű informatikai ismereteket szerezhetnek a felhő alapú munkavégzéssel, a biztonságos internetezéssel, a Windows operációs rendszerrel és a hálózati alapismeretekkel kapcsolatban. A képzés végére a résztvevők Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést.

A kurzus záróvizsgával zárul, amelynek

sikeres teljesítése egyben lehetőség ad arra, hogy 100 százalékos állami támogatással lehessen tovább tanulni

majd a programban elérhető IT-képzések egyikén.

A 8 hetes alapozó képzésre épülő struktúraváltó oktatások várhatóan augusztusban indulnak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!