Felröppent a hír

2021.01.22. 17:16

Eladja az LG a régen veszteséges mobilgyártását

Kiszivárogtatták a vállalat vezérigazgatójának levelét a Korea Heraldhoz: állítólag 66 hónapja veszteséget gyárt a cég.

Forrás: LG

Most a Business Korea arról pletykál, hogy megtalálták a vevőt is. Az okostelefon-üzletágat a vietnámi Vingroup Co. vásárolná meg.

Azt írják, hogy a vietnámiak nyújtották be a legvonzóbb ajánlatot az LG Electronics okostelefon-üzletágra áhítozó vállalatok között.

A Vingroup jelentős konglomerátum Vietnamban, piaci kapitalizációja tavaly év végén elérte a 16,5 milliárd dollárt: ezzel a vietnami tőzsdén jegyzett társaságok teljes piaci kapitalizációjának 14 százalékát tudhatja magáénak. A cég számos üzleti területen mozog, szállodákkal és idegenforgalommal, ingatlanokkal, építőiparral, autókereskedelemmel és a mobiltelefonokkal – azonban globális szinten a jelenléte még csekély.

2018-ban lépett be az okostelefon-üzletágba, s jelenleg az LG-vel tervezési-gyártási együttműködésben gyárt mobilokat: ma Vietnam harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója a Samsung Electronics és az Oppo után. Ha összejön az LG mobilgyártó felvásárlása, az LG hírneve, fejlett technológiái és értékesítési hálózata óriási előrelépést jelenthet a Vingroup számára.

A Vingroup a hírek szerint át akarja venni az LG Electronics okostelefon-üzletágát az Egyesült Államokban. Az amerikai piacon az LG 12,9 százalékos részesedéssel bírt 2020-ban.

A dolog persze bonyolult: az LG csoport elnöke a cikk szerint nem egyben, hanem úgymond felszeletelve adná el a gyártást.

Mindeközben kiszivárgott az LG Electronics elnöke, Kwon Bong-seok január 20-án a cég alkalmazottjainak küldött e-mailje az átalakításokról.

Borítóképünkön az LG tavaly bemutatott, látványosan szép, elforgatható kijelzős mobilja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!