Vloggerek és videósok!

2021.07.31. 15:00

A Sony bemutatta cserélhető objektíves vlog kameráját

A ZV-E10 APS-C kamera kiváló minőségű videó- és hangteljesítményt, vlog-optimalizált funkciókat és sokoldalú csatlakoztathatóságot kínál – a videós tartalomgyártóknak.

Forrás: Sony

Még augusztusban érkezik az Alpha-sorozat első cserélhető objektíves vlogger kamerája, az új ZV-E10. A kezdetektől fogva vlogolásra és vloggerek számára tervezett kamera ötvözi a Sony fejlett képalkotó technológiáját a széleskörű kezelhetőséggel és a kifejezetten videósok számára optimalizált egyedi funkciókkal.

A ZV-E10 lelke a 24,2 megapixeles (kb. effektív) APS-C Exmor CMOS érzékelő és a BIONZ X képfeldolgozó motor, amely kiváló minőségű képeket készít nagy érzékenységgel, részletes textúraábrázolással és gyönyörű, természetes bokeh-vel. Emellett a ZV-E10 tartalmazza a népszerű ZV-1 digitális fényképezőgépben bemutatott közkedvelt vlog-specifikus funkciókat, köztük a „Background Defocus” funkciót, amely könnyedén tud váltani az elmosódott (bokeh) és az éles háttér között, valamint a „Product Showcase Setting” módot, amely lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép automatikusan átállítsa a fókuszt az alany arcáról a kiemelt objektumra.

A pehelykönnyű (kb. 343g) ZV-E10-et elsősorban videózásra tervezték, ezért is rendelkezik népszerű, oldalra nyitható, változtatható szögű LCD képernyővel, amely lehetővé teszi az alkotóknak, hogy külső mikrofonokat csatlakoztassanak a kamera tetejére. Ez egyszerűbbé teszi a beállítást, miközben a felhasználók továbbra is láthatják a képernyőt szelfi-módban, magas és alacsony szögből egyaránt.

A képernyőn kívül a ZV-E10 számos más, kifejezetten a vlogoláshoz tervezett, könnyen használható funkciót is tartalmaz, köztük a kamera tetején található új üzemmódgombot, amellyel az alkotók egyetlen érintéssel könnyedén válthatnak az állókép/film/lassított és gyors üzemmódok között.

Az új kamera olyan fejlett videófunkciókat is tartalmaz, mint a 4K (QFHD: 3840 x 2160) videofelvétel és a magas felbontású lassított felvétel (FHD 120p). Az aktív üzemmóddal ellátott elektronikus képstabilizátor is rendelkezésre áll, amely stabil videofelvételt biztosít még sétálva és kézből történő felvételkészítés közben is. Továbbá a ZV-E10 fejlett AF (autofókusz) technológiája gyors, pontos AF-et biztosít kiváló követési teljesítménnyel, valamint kiváló minőségű hanggal a tiszta hangfelvételhez.

Sony Vlog Challenge verseny

Ezzel a bejelentéssel együtt a gyártó második alkalommal rendezi meg Sony Vlog Challenge versenyét, amely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy készítsenek olyan vlogot, amely bemutatja, miért rajonganak a legszenvedélyesebben és leglelkesebben. A nevezési időszak 2021. július 27. és szeptember 27. között tart az európai videókészítőknek. A verseny hivatalos szabályai itt érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!