Kínai áttörés

2020.07.13. 12:30

5G-s a kiszállított mobilok több mint fele

Kínában a júniusban kiszállított mobiltelefonok már több mint a fele 5G-s volt.

Forrás: Shutterstock

A világ legnépesebb országának ipari és információtechnológiai minisztérium tudományos központja, az informatikai és kommunikációs kutatóintézet (CAICT) hétfőn közölte, hogy a júniusban kiszállított

összes mobiltelefon 61,2 százaléka volt 5G-s a májusi 46,3 százalék és az áprilisi 39,3 százalék után.

Júniusban 17,51 millió 5G mobiltelefon kiszállítására került sor.

A CAICT adatai szerint az első fél évben 105 új 5G-s modellt dobtak piacra Kínában, a kiszállított 5G-s készülékek száma pedig 63,6 millió volt.

Az 5G-s mobilkommunikációs hálózatok többnyire magasabb frekvenciatartományban működnek, mint a korábbi hasonló technológiák, bár némi átfedés tapasztalható a használt frekvenciasávokban.

Mivel az 5G hálózat nagyobb kapacitással is működik, mint a 4G, ezzel

nagyobb lefedettséget biztosíthat a széles sávú mobilos hálózatoknak, valamint támogatja az eszközök közötti és a kiterjedt gépi kommunikációt is.

Mindezek mellett az új generációs mobilhálózatok előnye lesz a 4G-hez képest csökkentett szerverhez viszonyított késleltetés és a kisebb energiaigény, ami nem csak az akkumulátorhasználatra lesz pozitív hatással, de megteremti a lehetőséget a dolgok internetje kifejlődéséhez is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!