Teljes letámadás

2022.09.09. 15:10

Ilyen még nem volt: három Apple okosóra lett egyszerre

Nem zászlóshajót, hanem kisebb flottát avattak a 8-assal.

Forrás: Apple

Az iPhone 14-es mellett az Apple a minap bejelentette az idei Apple Watch-ot. Megszoktuk, hogy évente jön az Apple Watch frissítése, de most a harapott almás cég rátett még egy lapáttal:

nem egy, hanem három új modell mutatkozott be: az Apple Watch 8, az Apple Watch Ultra és az új Apple Watch SE.

A Watch SE viszi tovább az SE vérvonalát. Ez a kifizethető, mondhatni „akciós” modell, amely inkább feláldozza az olyan finomságokat, mint az AOD kijelző a sokkal alacsonyabb ár érdekében.

Watch SE
Forrás: Apple

Az SE úgy készül, hogy az Apple kivesz néhány elemet a a legújabb technológiáiból, az egészet beteszi egy olcsóbb készülékházba, s olcsóbban árusítja. Amit vesztünk, az a mindig látható kijelző, az EKG és a véroxigén-monitorozás – mindez hiányzott az előző SE-ből is.

Watch 8
Forrás: Apple

Az idei nagy dobás a 8-as sorozat robusztus Watch Ultrája, ami nem csak új, beépített hőmérséklet-érzékelőt kapott, hanem esetében kifejezetten figyeltek arra, hogy azoknak a sportolóknak is jó legyen, akik eddig általában inkább olyan márkákhoz fordulnak, mint a Garmin.

Az Ultra lesz az Apple válasza a Garmin és a Polar-féle masszív okosórákra, titánból készült, és 100 méterig vízálló. Lapos kijelzője 49 mm átmérőjű, messze a legmasszívabb Apple Watch. Oldalán egy programozható műveleti gomb is található. Támogatja a többsávos GPS-t trackback funkcióval, amely segít navigálni távoli helyeken, és visszaviszi tulajdonosát, ha eltévedne.

Watch Ultra
Forrás: Apple

Az órákat mától lehet megrendelni, az Ultra 419 ezer 990; a 8-as 290 ezer 990; az SE pedig körpánttól függően 129 ezer 990 és 154 ezer 990 forintos áron kapható.

Mint a Statista alábbi diagramja mutatja, a Counterpoint Research becslései szerint az Apple abszolút vezető szerepet tölt be az okosórák piacán, 2021-ben 10 eladott okosórából 3-at ők készítettek. Az először 2015-ben kiadott Apple Watch jelenleg a hetedik generációnál tart: eddig a fejlesztések leginkább egészségközpontúak voltak, mostantól az Ultrával belép a cég sportórák terepére is.

Infographic: Apple Several Ticks Ahead in the Smartwatch Market | Statista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!