Tippek-trükkök

2022.09.20. 15:08

Idegen használja a Facebook-fiókját? Gyorsan ellenőrizhető

Időnként érdemes párat kattintani, s megnézni, ki lehet még belépve a Facebook-fiókunkba.

Forrás: Shutterstock

Aggasztóan hangzik, de az esetek többségében mégsincs okunk különösebben megijedni, ha kiderül, más is használja a Facebook-fiókunkat. Többnyire ugyanis csak arról van szó, hogy valakinek a kölcsönkért számítógépén, telefonján, tabletjén beléptünk a Facebook-fiókunkba és elfelejtettünk szabályosan, precízen kilépni onnan.

Sajnos előfordulhat azonban, hogy eltulajdonították a felhasználónév-jelszó párosunkat, s az is megeshet, hogy feledékenyen másoknál nyitva hagyott fiókunkba akár figyelmetlenségből belép a készülék tulajdonosa. Nem biztos, hogy minden Facebook posztunkat, Messenger-üzenetünket meg akarjuk osztani másokkal…

A megoldás néhány egyszerű lépésből áll, amit néha érdemes elvégezni, még akkor is, ha semmilyen gyanús jelet nem észlelünk.

Kicsit nehezen lehet az idegen készülékekről való kijelentkezés lehetőségét fellelni a Facebook beállításai között: Profilkép > Beállítások és adatvédelem > Biztonság és bejelentkezés > Belépési figyelmeztetések és a kétfaktoros hitelesítés > fülön találunk rá.

A Bejelentkezési helyek alatt szerepel azoknak a helyeknek a listája, ahol jelenleg is be vagyunk jelentkezve. Mindegyik bejegyzésnél szerepel a dátum, az időpont, a hely és az eszköz típusa.

A jobboldalt található három pöttyre kattintva rögtön kijelentkezhetünk azokról a készülékekről, munkamenetekből, amelyek ismeretleneknek tűnnek. Előfordulhat, hogy az összes aktív bejelentkezés megjelenítéséhez a Továbbiak elemre kell kattintani.

A lezárni kívánt munkameneten kattintsunk a Kijelentkezés opcióra,

így azt is választhatjuk, hogy kijelentkezünk az össze használt eszközről: ezután természetesen a legközelebbi belépésnél kézzel kell beírni a jelszavunkat.

Itt lehet igényelni, hogy a Facebook értesítsen minket, ha szokatlan helyről jelentkezünk be. Az előre általunk megadott címre küldendő üzenet tájékoztatni fog bennünket a használt készülékről és arról, hogy az éppen hol található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!