Botrány

2022.08.24. 12:28

Elképesztő hiba a Facebookon

Teljesen összezavarodott a hírfolyam szerdán. A felhasználók jókora része kizárólag furcsa bejegyzéseket lát.

Forrás: Shutterstock

Újból érthetetlen hibajelenség ütötte fel a fejét a Facebookon, a magyar idő szerint kora délelőtt feltűnt bug hatására a felhasználók jókora része világszerte kizárólag furcsa és kéretlen bejegyzéseket lát a hírfolyamában.

Javában teljesen ismeretlen oldalaktól származó bejegyzésekről beszélünk, de éppen olyan posztokból sincs hiány, amelyekben a facebookozók követett hírességeket vagy zenekarokat említettek meg címkézéses módszerrel.

Az Origo cikkének írásakor a Facebook státuszoldala nem jelzett hibát, azonban a sokak által tapasztalt jelenség biztosan nem normális, még facebookos mércével sem. Népszerű elmélet, hogy a problémának talán a dupla hírfolyam bevezetéséhez lehet valamiféle köze, ennek bekapcsolása után elvileg elszeparáltan böngészhetőek lesznek a felhasználók ismerőseinek, követett oldalainak, továbbá csoportjainak bejegyzései a teljesen gépileg ajánlott, idegen forrásokból származó tartalmaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!