Megtévesztés

2022.02.09. 09:34

Adathalász csalókra figyelmeztet a Takarékbank

Az elmúlt napokban több jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak – közölte a pénzintézet kedden.

Ismertetik, hogy 

az adatlopási kísérlet során a „TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlanak.

 

A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz és a számlájához is – hívták fel a figyelmet.

 

A Takarékbank hangsúlyozta, hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben, és arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék netbankba.

 

Amennyiben valaki megnyitotta az e-mailben küldött hivatkozást és adatot adott meg, az függessze fel netbankjogosultságát. Ehhez keressen fel haladéktalanul egy Takarékbank-fiókot, vagy hívja a telefonos ügyfélszolgálatot (+36-1-311-3110) – tájékoztatott a Takarékbank.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!