A fáma szerint

2021.06.11. 06:00

Nagyon eredeti ötletnek tűnik a Facebook új okosórája

Innovatív megoldásokat alkalmazhat – és kevéssé meglepő módon újabb lánccal kötheti majd felhasználóját a közösségi oldalhoz.

Facebook CEO Mark Zuckerberg testifies before the U.S. House Committee on Financial Services regarding Facebook’s new cryptocurrency on Capitol Hill in Washington D.C., U.S. on October 23, 2019. Credit: Stefani Reynolds / CNP | usage worldwide

Forrás: CNP / AFP

Fotó: Stefani Reynolds

A hírek szerint jövő nyáron bemutatkozó okosóra két kamerával is rendelkezik, amelyek ráadásul lecsatolhatóak a kijelzőről.

A Facebook által hivatalosan meg nem erősített készülékről a The Verge azt írja, hogy a méretes kijelző tetején lévő kamerát videóhívásra, a hátlapit pedig fotózásra találták ki.

A vele készített felvételeket közvetlenül – azaz telefon nélkül – lehet majd posztolni a Facebookon és az Instagramon.

A The Verge-nek névtelenül nyilatkozók szerint a Facebook ezzel a készülékkel szállna harcba az Apple okosóra versenytársaként.

Iparági szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a Facebook még 2019-ben fel akarta vásárolni a Fitbit okosóra gyártóját, de a Google akkor kétszer annyi ajánlott a cégért, s így elhappolta előle. A The Verge cikke arról ír, hogy már egymilliárd dollárt költött a közösségi óriásvállalat az óra fejlesztésére, amin több száz alkalmazottja is dolgozik.

Az egyelőre tehát csak pletykaként keringő hírek szerint pulzusmérővel szerelt, androidos oprendszert használó órát mintegy 400 dolláros áron lehet majd kapni.

 

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!