Poco M3 Pro 5G

2021.05.21. 18:00

Olcsón elérhető a játékosoknak szánt 5G mobil

A napokban jelenik meg a hazai piacon a Xiaomi érdekeltségi körbe tartozó új Poco.

Forrás: Shutterstock

A készülék egyértelműen a fiatal, mobilján sokat játszó közönségre kacsint, s miként a nevében is kiemeli, 5G adatátvitellel örvendezteti meg a Poco M3 Pro 5G vevőit. Ha a kategóriájában nézzük, igen jó vételnek tűnik, mert MediaTek Dimensity 700 processzort kapott és

olyan teljesítményt és felhasználói élményt nyújt, ami kiugró ezen az árszinten.

A hazai forgalmazó csak euróban adott árakat. Ezek szerint a 4GB+64GB felszereltségű modell 179, a 6GB+128GB felszereltségű pedig 199 euróba kerül. Magyarul: a legjobban felszerelt is 70 ezer Ft alatt lehet majd.

Hogy tovább bonyolódjon a kép, a készülék

mindkét változata kapható lesz bevezető áron, azaz 159, illetve 179 eurós árcédulákkal.

5G-s sebesség, dual 5G SIM standby, MediaTek Dimensity 700

A Poco ebben a készülékben használja először a MediaTek Dimensity technológiát, ami az előző modellekhez képest nagyobb sebességet és teljesítményt biztosít a készüléknek. A MediaTek Dimensity 700 csúcskategóriás készülékekre emlékeztető teljesítményt, s – a 7 nanométeres technológiának köszönhetően – kis energiafogyasztást ígér.

A készülék beépített 5G modemmel támogatja a dual 5G standby-t, vagyis mindkét foglalat 5G-képes, az 5G folyamatosan rendelkezésre áll anélkül, hogy a SIM-kártyákat fizikailag cserélgetni kellene.

Játékosok bátran támaszkodhatnak rá. Processzora továbbfejlesztett, nyolcmagos CPU architektúrával, két nagy teljesítményű Cortex-A76 maggal rendelkezik, amely legfeljebb 2.2 GHz-es frekvencián működik. Ezt egészíti ki a Mali-G57 GPU, egy új GPU architektúra, amely további 30%-kal növeli meg a teljesítménysűrűséget és javítja az energiafelhasználás hatékonyságát. A vadonatúj UFS 2.2 adattárolási technológiával együtt, ez a chipset valódi kis szórakoztató központtá varázsolja a telefont, amely különösebb megerőltetés nélkül tölti be és futtatja a grafikai elemekben bővelkedő játékokat, videókat, fájlokat és egyéb tartalmakat.

A 90 Hz-es FHD+ kijelző a gyors mozgásokat is élesen jeleníti meg.

A 90 Hz-es képfrissítési ráta azt jelenti, hogy a Poco M3 Pro 5G a videókat megfelelő gyorsasággal és képtisztasággal játssza le. DotDisplay kijelzővel rendelkezik szemben a Poco M3 korábbi változatának Dot Drop kijelzőjével. A DynamicSwitch révén a kijelző automatikusan vált a 90, 60, 50 és 30 Hz-es frissítési ráták között, így alkalmazkodva a megjelenítendő tartalomhoz, amivel energiát takarít meg.

A 6.5 hüvelykes FHD+ kijelző 1080 pixeles felbontású, amelynek két fénymérője van az elő- és a hátlapon, így 360 fokos szögben képes érzékelni a fényerősséget és intelligens módon, rendkívül precízen állítja be a kijelző fényerejét a 4096 szintet tartalmazó skálán a legjobb láthatóság és olvashatóság érdekében.

48 MP-es kamera és többnapos akku üzemidő

A POCO M3 Pro 5G megfizethető áron kínál tripla kamerát, amelyek közül a fő kamera 48 MP-es, ehhez társul egy 2 MP-es makró kamera és egy 2 MP-es mélységélesség szenzor. A készülék kamerájának felhasználási lehetőségei is tovább bővíthetők a különböző szoftveres kisegítő funkciókkal, mint amilyen az éjszakai mód, a time-lapse, és az időzített homályosítás –

arra azonban számítani kell, hogy a gyártó leginkább a kameratechnikán spórolt.

A játékosokon kívül még a akkubajnokoknak nagy ígéret az új Poco, mivel nagy, 5000 mAh-es kapacitású akkumulátort kapott, amely több mint 2 napon át képest ezt működtetni. A készülékkel együtt járó, 18 wattos gyorstöltést támogató, 22,5 wattos teljesítményű töltő gondoskodik a sebes újratöltésről.

A mobil dizájnja lekerekített, ergonomikus kialakítást kapott, a kijelző a frontfelület 91 százalékát foglalja el. Jól jöhet a mindennapos használat során az infravörös port (IR blaster), az NFC, és egy 3.5 mm-es fejhallgató csatlakozó.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!