Tartósan beteg gyerekeknek

2020.12.15. 11:51

Ingyen letölthető mesékkel kívánnak boldog karácsonyt

A karácsony közeledtével az eMAG egy tíz népmesét tartalmazó hangoskönyvvel szeretné megköszönni az adományokat.

Forrás: Shutterstock

Az innen díjmentesen letölthető „gyógyító” mesékhez Szinetár Dóra és Lengyel Tamás kölcsönözték a hangjukat.

2020 januárjában kezdte meg közös adománygyűjtő kampányát a Mosoly Alapítvány és a hazai e-kereskedelem vezető szereplője, az eMAG.

A webáruház saját vásárlóinak körében szabadon választott összegekkel tette elérhetővé az adományozási lehetőséget.

Az elmúlt szűk tizenegy hónap során 25 millió forint gyűlt össze, melyet a súlyos vagy tartósan beteg gyermekek pszichés támogatására fordít az Alapítvány.

Évente közel kétmillió vásárló fordul meg a legnagyobb hazai webáruház, az eMAG platformján. Idén februárban döntött úgy a cég, hogy nemcsak vásárlásra ad lehetőséget a weboldalán, hanem egy társadalmi kezdeményezést is bemutat és lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy adományaikkal segítsék a kiválasztott alapítvány munkáját.

A Mosoly Alapítvány már 24 éve segíti a súlyosan vagy tartósan beteg gyerekek gyógyulását, ez alatt az idő alatt közel 15 ezer családnak nyújtottak pszichés támogatást. Terápiás szakemberekkel segítik a gyerekek félelmeinek, szorongásainak oldását a legnagyobb krízisben.

Az eMAG kísérletként hívta életre a kezdeményezést,

semmilyen népszerűsítő vagy figyelemfelhívó kampány nem előzte meg és nem kísérte az adományozási lehetőséget.

Ezért is kiemelkedő az az eredmény, amit az eMAG vásárlóinak sikerült elérni: november közepéig 25 millió, decemberre, a felvételeket követően már közel 30 millió forint gyűlt össze a kosárba bedobott adományoknak köszönhetően. Ebből csak a novemberi e-kereskedelmi csúcsidőszak során több mint 7 millió forint került a kalapba. Az egynapos Black Friday-en pedig közel ezren járultak hozzá a Mosoly Alapítvány idei működéséhez.

A Mosoly Alapítványról

A Mosoly Alapítványt 24 éve hívták életre sikeres magyar üzletemberek, akik segítséget akartak nyújtani olyan gyerekeknek, akiket betegségük vagy nehéz élethelyzetük megfosztott az örömteli gyerekkortól. A Mosoly programjait és szervezeti felépítését szakértők bevonásával az igények felmérése alapján határozták meg.

Bár az elmúlt két évtized programfejlesztései jelentős változásokat hoztak a Mosoly programokba, továbbra is az alapítók által megfogalmazott alapértékek – többek között a minőség, az innováció és az átláthatóság – határozzák meg munkájukat és szervezeti működésüket, és teremtik meg az összhangot a magas szakmai színvonal és a civil értékek érvényesülése között.

A Mosoly Alapítvány ingyenes terápiás programjai Budapesten, Debrecenben és Pécsett elérhetőek. Budapesti központjukban 8 fős stáb biztosítja a szakmai és pénzügyi kereteket a programok megvalósításához. A három városban éves szinten kb. 20-25 terápiás szakember (szakpszichológusok, képzett művészetterapeuták és szupervizorok) tagja hosszú évek óta a terápiás csapatnak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!