Szombaton nyílik

2020.10.14. 10:10

Nézzük meg online az idei Tudományok Fővárosát

A járványhelyzetre tekintettel idén a virtuális térben várja az érdeklődőket a Tudományok Fővárosa október 17-én.

Forrás: Shutterstock

Az itt elérhető tudománynépszerűsítő fesztivált a Svábhegyi Csillagvizsgálóból közvetítik majd, a programok között planetáriumi bemutatóval, látványos fizikai kísérletekkel és ismeretterjesztő előadásokkal várják a közönséget.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) főtámogatásával megvalósuló eseményen az érdeklődők elmerülhetnek a digitalizáció rejtelmeiben,

megismerhetik a legmodernebb technológiákat, felfedezhetik az égboltot, kitekinthetnek a világűrbe, bebarangolhatják a környezettudományok hegyeit és völgyeit, drónok szárnyán járhatják be az ismeretlen vidékeket,

feltérképezhetik a társadalom sűrű szövetét és tanulmányozhatják az egészségtudományok újdonságait.

„A speciális helyzetre lehetőségként tekintünk, így ugyanis még szélesebb közönséget elérhetünk, akik talán éppen az előadások és bemutatók hatására fedezik fel új hobbijukat, hivatásukat, vagy csak minőségi időt töltenek el a családdal a közvetítést követve” – idézik a fesztivál közleményében Bartók Marcellt, a 4. Tudományok Fővárosa főszervezőjét.

A fesztiválon az interaktivitás jegyében a hallgatóság kérdéseket tehet majd fel az előadóknak egy erre a célra létrehozott felületen és bekapcsolódhat a játékokba, bemutatókba is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!