rémület az éjszakában

2019.12.31. 16:00

Fegyveres rendőrök állították meg a robotporszívót

Miközben az alsógatyás családapa pisztolyt fogott a hálószoba ajtajára.

Forrás: Shutterstock

Mit tenne, ha az éjszaka kellős közepén betörésre utaló hangokat hallana a ház alsó szintjéről? Érdekes kérdés, hiszen a tolvajok java tettenérés esetén azonnal menekülőre fogja, azonban nem zárható ki annak a lehetősége, hogy rátámad a felfedezőjére. Ráadásul az USA-ban még az is könnyen elképzelhető, hogy a besurranó tolvaj lőfegyverrel is rendelkezik – írja az Origo.

Ezzel a dilemmával találta szemben magát szenteste előtti éjjel egy Dél-Karolina államban élő családapa: éjfél után fél órával még tévézett a nejével, mikor szokatlan, betörő jelenlétére utaló zajokat kezdtek el hallani a házuk alsó szintjéről. Thomas Milam nem habozott sokáig, előkapta a pisztolyát, majd a korábbi katonai kiképzésére támaszkodva elemezni kezdte a helyzetet, a betörő lehetséges mozgási útvonalait és a tűzvonalat, a felesége pedig hívta a 911-et.

A rendőrök a hívást követő egy percen belül kiérkeztek, majd az ilyenkor szükséges biztonsági óvintézkedések mellett átkutatták a ház alsó szintjét, miközben Milam a hálószoba ajtajára fogta a fegyverét. Néhány hangosabb zaj után a 911 diszpécsere szólt a telefonon, hogy tegye le a pisztolyát, és menjen le a seriffhivatal embereihez.

A lépcsőfordulóban négy, fegyvert lóbáló rendőr fogadta, és az volt az első kérdésük, hogy az övé-e a Roomba robotporszívó.

Az övé volt, két nappal korábban vásárolta a feleségével. A Roomba valamiért éjszaka fél egykor nekiállt magától porszívózni, de beragadt az előszoba egyik zugába, és pingponglabdához hasonlóan oda-vissza kocogott a falak között,

ez adta ki a lakókat megrémített zajokat.

Milam rendkívül kényelmetlenül érezte magát az eset miatt, és nem segített a helyzeten, hogy egy szál alsónadrágban kellett tárgyalnia a testkamerával felszerelt rendőrökkel, bár a végén mindenki jót nevetett a robotporszívós kalandon.

A porszívót Harry névre keresztelték, a Reszkessetek, betörők! Joe Pesci által alakított tolvaja után.

Viszont jó hír, hogy a férfi teljesen racionálisan járt el: ha valaki betörőt sejt a házában, akkor riasztania kell a rendőrséget, majd fel kell készülnie az önvédelemre, hiszen veszélyesek lehetnek a tetten ért, esetleg sarokba is szorított tolvajok.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!