Tippek-trükkök

2019.04.29. 06:00

Három mobilapp, ami segítheti a jobb éjszakai alvást

Bár általában véve a jó alvás egyik kulcsa, hogy pihenés előtt ne használjunk mobilt, ne nézzünk monitort, mégis vannak kifejezetten segítő alkalmazások.

Ismert, hogy a rossz minőségű vagy kevés alvás depresszióhoz, s az immunrendszer romlásához vezethet.

Három appot ajánlunk, ami úgymond a háttérben dolgozva támogatja a pihenést.

Pause

A Pause ugyan eredetileg meditációra készült, de mintegy mellékesen a jó éjszakai alvást is segítheti az ellazulás támogatásával.

Alapelemeit az ősi tajcsi gyakorlatokból merítette, az éberség és a szünet, a pause rendjével.

Elindítása után nincs más teendő, mint lassan és folyamatosan mozgatni az ujjunkat az érintőképernyőn megjelenő folton: az EEG technológiát használó Pause segít visszanyerni a nyugalmat és az elengedést.

Elérhető Androidra és iOS-re.

Noisli

A Pause-hez hasonló program megnyugtató hangokkal támogatja az ellazulást.

A Noisli weboldalán ingyen elérhető az erdő, a szél, a tűz, a madarak, a vízcsobogás és a természet többi természetes hangja.

Az Androidra vagy iOS-re letölthető változatot egy szendvics árán lehet megvásárolni.

Sleep Cycle

Akad, aki esküszik rá, mások szerint viszont csak önbecsapás a program. Nem kell igazságot tenni, de egy próbát talán megér annak, aki hajlik az ilyen megoldásokra.

Az Androidra és iOS-re is elérhető Sleep Cycle nem kevesebbet ígér, mint hogy az alvási ciklusaink nyomon követésével, saját alvásnapló rögzítésével okos ébresztőóraként – bizonyos, meghatározott időtartamon belül – akkor kelt fel bennünket, amikor a legkevésbé zavarja meg az egyenletes pihenést.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!