Dég

2010.04.15. 11:11

Ifjú tehetség Dégről

Idén kerek évfordulót ünnepel az Arany János Tehetséggondozó Program. Budapesten országos érettségi találkozót és ünnepséget tartottak a Magyar tudományos Akadémián, ahol egy volt dégi diák is beszédet mondott.

Lázár Melinda

Hiller István oktatási miniszter elismerően értékelte az eltelt időszakot. Felszólaltak igazgatók, kollégiumi programfelelősök. Gajda Péter, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium tanára Pro Talento kitűntetést vett át. Az öt éve érettségizett diákok közül Lázár András is beszámolt az életútjáról. Elmondta, hogy a székesfehérvári intézményben érettségizett. Jelenleg 23 éves, és a Műszaki Egyetem gépészmérnök szakán végzi tanulmányait. A Fejér megyei Dég községből érkezett. Két fiatalabb testvére szintén az AJTP sorait erősíti. Katalin húga is felsőfokú tanulmányokat folytat. Ő az ELTE diákja. Beszámolt Andris a családi körülményeiről. Az általános iskolát Dégen végezte el. Tanárai hamar észrevették, hogy megvan benne a magasabb tudásszint eléréséhez szükséges potencia. Tanárai nem is hagyták unatkozni az izgő-mozgó tanítványt, és külön feladatokkal fejlesztették képességeit. Tanulmányi versenyekre is felkészítették. Osztályfőnöke hívta fel a figyelmét a Teleki Blanka Gimnáziumban induló programra, lehetőségre. A sikeres felvételi után rákapcsolt a tanulásra. A magas elvárásoknak szeretett volna megfelelni. Emlékezetesek számára az órákon kívüli foglalkozások is. Sokat fejlődött a személyisége az önismereti órákon. Nyitottabb lett, bátran mert vitatkozni. A kissé hanyag tartásán segített az öt éves tánctanulás. Tartalmasak voltak számára a hétvégi programok, és felejthetetlen élményt jelentettek a külföldi kirándulások.  Letette az ECDL vizsgát és jogosítványt szerzett. Kitűnőre érettségizett, matematikából és fizikából emelt szinten vizsgázott, angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát tett. Az egyetemi felvételire bőven elég lett a pontszám. Nagy család tagjának érezte magát a Telekiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!