Csór

2014.04.03. 08:33

Meggyulladt gázpalack miatt ideiglenes kiürítés volt Csóron

Az önkormányzat, a posta, az iskola és az óvoda épületéből összesen 122 embert kellett biztonságos távolságra kísérni szerdán.

Kevéssel dél előtt hívták a megyei katasztrófavédelmet április 2-án, hogy Csóron, a Fő téren ég egy acetilén gázpalack. A fokozott veszélyhelyzet miatt a székesfehérvári tűzoltóságról két tűzoltóautó és a megyei műveleti szolgálat is útnak indult.

A tűzesetet megelőzően egy fém konténer darabolását végezték lángvágással, amikor a hegesztőpisztolynál úgynevezett visszaégés következett be. Ilyenkor a tömlőben, illetve a pisztolyban lévő acetilén gáz meggyullad. A lángok a palackon lévő nyomáscsökkentőnél csaptak ki.

Fotó: Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A rendőrök az önkormányzat, a posta, az iskola és az óvoda épületét kiürítették, összesen 122 embert kellett biztonságos távolságra kísérni. A tűzoltók hűtő és védő vízsugarak használata melett elzárták a szelepet, ezzel megszüntették a tüzet, a palackot pedig szintén vízsugárral hűtötték. Az épületekbe 15-20 perc elteltével, a veszélyhelyzet megszünését követően mindenki visszatérhetett, személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!