Csákvár

2011.04.27. 09:42

Esterházy-hetet rendeztek az iskolában

A névadó, gróf Esterházy Móric születésének 130. évfordulója alkalmából a délelőtti tanórákon és délutáni programokkal emlékeztek a neves családra.

Szmolkáné Bene Ibolya

 

Az alsó tagozatos osztályokban a testnevelés, szövegértés és a rajz tantárgyakban készítettek olyan feladatokat, amelyek az Esterházy családhoz vagy annak valamelyik tagjához kapcsolhatók. Testnevelés órán régi népi játékokkal ismerkedtek, szövegértésből gróf Esterházy Móric életéről olvastak, rajzból pedig csoportosan címert készítettek a kicsik. Végül oklevelet kaptak az egész heti tevékenység emlékéül.
A felső-tagozatosoknál 5. osztályban rajzból, 6. osztályban matematikából, 7. osztályban történelemből és 8. osztályban magyarból kaptak  érdekes feladatokat a gyerekek. Ők  az órai munka mellett évfolyamonként különböző tevékenységeket végezték még, mint például térképkészítés, interjúkészítés, Esterházy családról elnevezett ételek összegyűjtése vagy Power Point bemutató a családról és a kastélyról. A délutáni programok között futball-bajnokság és táncház is szerepelt.
Az egész heti munkát egy kiállítás és április 27-én a névadó emléktáblájának megkoszorúzása zárta. Az ünnepségen emlékezők voltak: Katonáné Venguszt Beatrix polgármester, Lönhárd Vilmosné iskolaigazgató, pedagógusok és az osztályok képviselői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!