Csákvár

2016.07.19. 10:12

Útkeresés közben táncra is jutott idő Csákváron

Csákvár – Sokféle tábor és fesztivál közül választhatnak a gyerekek idén is a Vértes lábánál. Köztük van egy, ami attól volt különleges, hogy itt a fiatalok önmagukat és útjukat is kereshették.

S. Töttő Rita

Idén első alkalommal rendezték meg az Ébresztő Fesztivált Csákváron július elején. Az eseményre a tinédzsereket, azaz a 14 és 18 év közötti fiatalokat várták, akik keresik önmagukat, keresik az útjukat, céljaikat és Istent ebben a világban.

Fotó: Némedi István

– Nekik szerettünk volna egy-egy gondolattal, lehetőséggel, sok játékkal, zenével, szemléletmóddal támpontot adni, hogy könnyebben boldoguljanak önmagukkal, kapcsolataikkal – árulta el Magosiné Kudlik Mónika, szervező.

Jól sikerült végül a fesztivál, melyen 42 fiatal vett részt, akik sok helyről érkeztek Csákvárra az országból, hogy együtt gondolkodjanak a többi fiatallal és eltöltsenek itt pár napot.

Érkeztek Székesfehérvárról, Mórról, Bodajkról, Pusztavámról, Bokodról, Budapestről, Csepelről, Várpalotáról, Mogyoródról, Zsámbékról, Tökről, Gödről, Sárbogárdról, Piliscsabáról, Pilisvörösvárról, Vértesboglárról és természetesen Csákvárról is.

Napközben előadásokat hallgattak az életvezetésről, közösségről, önismeretről, amit kis csoportokban megbeszéltek, illetve tematikus műhelyeken vehettek részt. Esténként gyertyafény mellett imádkoztak a templomban közösen egymásért, magukért, családjukért, kapcsolataikért, betegekért. A programok között volt természetesen tánc is, ahol jó hangulatban, igazi közösségben zárhatták a napot. – Felejthetetlen élmény marad számunkra, szervezőknek is! – mesélt lelkesen Mónika az élményekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!