Zebrán gázolt gyalogost a rendőr, majd elhajtott

Dunaújváros - Valószínűleg ittas volt az a szolgálaton kívüli rendőr, aki egy 43 éves nőt gázolt el vasárnap hajnalban a Skála Áruháznál. Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett.

Szigeti Sándor



Ezen a gyalogátkelőhelyen történt a baleset vasárnap hajnalban. A rendőrség hallgatott az esetről
Fotó: Vohlmann György

Felháborodva kereste meg lapunkat egy olvasónk, hogy elmeséljen egy történetet. E szerint pénteken hajnalban egy korábban Dunaújvárosban dolgozó rendőr részegen elgázolt egy gyalogost a Skála Áruháznál, a kijelölt gyalogátkelőhelyen.

Szemtanúk szerint a férfi a baleset után leparkolt az áruház mögött, és visszament a tetthelyre, ám a sérültön nem segített, és a helyszínről elhajtott.  A város határában állítólag még látták, amint Székesfehérvár irányába hajtott, aztán nyoma veszett.

Az ügyben természetesen megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodáját, akik előzőleg semmilyen tájékoztatást nem adtak az ügyről.

Kiderült, hogy valóban megtörtént az eset, és a gázoló a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozott: - Tiszthelyettes volt a főkapitányság állományában. Mondhatom mindezt most már múlt időben, hiszen dr. Simon László főkapitány már a baleset napján megszüntette a kolléga szolgálati viszonyát - nyilatkozta lapunknak Németh-Kész Mónika. Amint azt a sajtószóvivő elmondta, a negyvenhárom éves dunaújvárosi hölgyet nyolc napon túl gyógyuló  súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők.   A vezető valóban megállt a parkolóban, és gyalog visszament a helyszínre, ám segítségnyújtás nélkül elhajtott. A rendőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja.

Lapunk úgy tudja, a tiszthelyettest velencei otthonából állították elő, és korábban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon dolgozott.

Forrás: dh-online.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!