Vízosztással frissít a DRV a nagy melegben

A szokatlan júniusi hőség miatt a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hűsítő csapvizet oszt Siófok belvárosában a megújult Fő tér és Víztorony mellett június 21-től. A vízmű munkatársa délelőtt 11 órától délután 4 óráig kínálja a csapvizet a forrósággal küzdő járókelőknek. A „szomjoltó” kezdeményezést mind a turisták, mind a helyi lakosok örömmel fogadják.

feol.hu

A DRV, mint az ország elsőszámú víziközmű szolgáltatója, a siófoki akcióval a folyadékpótlás fontosságára is fel szeretné hívni a figyelmet. Az emberi szervezet számára, különösen ilyen melegben, elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű folyadékhoz jusson, hiszen a vízhiányos állapot veszélyes, fáradékonyságot, betegséget okoz, végső soron pedig a szervezet kiszáradását idézheti elő.

Orvosi vélemények szerint egy felnőtt ember napi folyadék igénye minimum két, két és fél liter, az ilyen rekkenő hőségben pedig, mint ami a napokban terheli szervezetünket, akár három liter folyadékra is szükségünk lehet. A víz pedig a lehető legjobb választás szomjúság ellen, hiszen nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mesterséges édesítőszert, a benne oldott ásványi anyagoktól kellemes az íze és üdítő a hatása.

A DRV a fent említett helyszínen és időpontban előre láthatóan június 24-ig áll a szomjazók rendelkezésére.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!