Visszakérik a túlszámlázott milliókat

Szabadbattyán - Szolgáltatót vált az önkormányzat, takarékoskodni szeretnének a közvilágítás költségével. Visszakérik az általuk jogtalannak ítélt túlszámlázott összeget is.

V. Varga József

A település  önkormányzata takarékossági megfontolásból felülvizsgálta a szolgáltatóval fennálló közvilágítási szerződését. A képviselő-testület úgy határozott, hogy az E.on-nal érvényben lévő üzemeltetési és a villamos energia szállítására megkötött szerződést december 31-ével felmondja, s egyidejűleg a közvilágítási feladatok ellátására az Elmib kedvezőbb árajánlatát fogadja el. Az önkormányzat saját tulajdonába kívánja visszaszerezni a lámpatestek tulajdonjogát is.
A grémium felhatalmazta a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére, valamint arra, hogy a 2005-2009. közötti időszakban   a villamos energia jogszabályokban meghatározottan   téves számlázás miatt kifizetett többletdíj visszatérítése ügyében is eljárjon. Az önkormányzat álláspontja szerint ugyanis a szolgáltató nem az energiatakarékos izzók utáni, hanem a korábbi, magasabb tarifával számolt.
 A túlszámlázott összeg igen  jelentős: mintegy húszmillió forint.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!