Visszaeső betörőt fogtak a rendőrök

Többszörösen visszatérő betörőt kaptak el a rendőrök, pechjére éppen annál a háznál igazoltatták a rendőrök, ahová megelőzően betört.

feol.hu

Még észre sem vette a betörés tényét a fehérvári lakástulajdonos, amikor már lakat alatt volt a tettes. A többszörösen visszaeső elkövetőnek pechje volt: éppen az előtt a ház előtt igazoltatták a rendőrök, ahová megelőzően betört - közölte a rendőrség.
December 18-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a fehérvári rendőrök azt a nagy mennyiségű holmit, amit egy lakásbetörésre specializálódó, általuk eljárás alá vont párostól foglaltak le. A páros mellett, akiknek számlájára több tucat lakásbetörés írható, a nyomozók tudni vélték mások is „dolgoznak” a városban. Aztán a sajtótájékoztató délutánján újabb lakásbetörőt fogtak.
Délután két óra környékén Székesfehérváron a Kelemen Béla utcában a rendőrök igazoltattak egy férfit. A gyanúsan viselkedő férfi zsebeiből több, zárszerkezet kinyitására szolgáló eszköz mellett, bankkártyák, ékszerek, karórák kerültek elő. Adatai ellenőrzésekor az is kiderült, hogy nem ismeretlen a hatóság előtt. Többszörösen visszaeső: konkrétan 17 rendbeli betöréses lopás miatt ítélték el, utolsó büntetéséből októberben szabadult kedvezménnyel. Az intézkedő rendőrök sejtették, hogy a férfi ezúttal is rosszban sántikál. Gyanújuk nem sokkal később beigazolódott, amikor a Kelemen Béla utcából érkezett bejelentés, hogy egy a lakásába hazatérő férfi észrevette, hogy lakása bejárati ajtajának zárszerkezetét szétzúzták. A lakásból 2,3 millió forint értékű holmi tűnt el, köztük olyan tárgyak is, amelyeket később az igazoltatott  férfinál megtartott házkutatás során megtaláltak. A megindított büntetőeljárás kapcsán kiderült, hogy a férfi elfogása napján egy Jancsár utcai lakásban is járt. És még ki tudja merre?
A házkutatás során ugyanis seregnyi olyan tárgyat találtak a nyomozók, amelyekről még nem tudni, honnan tűntek el.
A  gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!