Vissza a természetbe! - programok a hétvégére

FMH - Tudja már, hogy mivel tölti a hétvégét? Az idő szerencsére kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak, így senki ne maradjon a négy fal között! Böngésszen a hétvégi kínálatban nálunk!

feol.hu

Péntek

Bicske

14.30: Húsvéti táncház a művelődési központban.
Dég
 14 óra: Zongoraverseny az ÁMK színháztermében.
Pákozd
16.30: Kiszebábkészítés a Kossuth Lajos Művelődési Házban. 
 Polgárdi
 14 óra: A Széchenyi-hét zárónapja. Sakkverseny az általános iskolában. 16 órakor Suli Oscar-gála a művelődési házban: a diákok által készített filmek vetítésével, díjátadással és nosztalgiapartival.
Szabadbattyán
 10 óra: Hagyományőrző közéleti és kulturális fesztivál a művelődési házban. Konferencia a Sárrét kistáj településeinek vezetőivel, az intézmények és a civil szervezetek képviselőinek részvételével. Örökség-kupa honvédelmi verseny általános iskolásoknak a Kula-toronynál és a Cifrakertben. Gálaműsor.
 Székesfehérvár
17 óra: 60 éves az Alba Regia Táncegyüttes, ez alkalomból kiállítás nyílik Áttáncolt életek címmel a Táncház egész területén. Filmet vetítenek az együttes történetéről, előadást tart Botos József.  19 órától örömzene, az Alba Regia Táncegyüttest kísérő zenekarok koncertje.
20 óra: Az Öreghegyi Közösségi Házban Fehérvár Dance  zenés, táncos mulatság a Happening Banddel.

Szombat

Aba
17 óra: A 15 éves Sárvíz Fúvószenekar ad jubileumi koncertet a Kultúr Közösségi Házban.
Magyaralmás
10 óra: Húsvéti készülődés a faluházban, a kicsik a Meseerdő Bábszínház előadását láthatják, 11 órától tojásfestés, 14 órától Koszpek József világrekorder tojáspatkoló lesz a vendég.
Nagyveleg
9 óra: Lovasfogathajtó-bemutató a sportpályán, eredményhirdetés 14 órakor. 20 órától jótékonysági bál és karaoke-est a faluházban.
Polgárdi
 9 óra: Húsvéti játszóház és kézműves-foglalkozás gyerekeknek az Aradi Ignác Művelődési Házban.
Sáregres
 10 óra: Ifjúsági csendesnap  a Református Ifjúsági Szövetség közreműködésével  az egyházközség gyülekezeti házában.
 Székesfehérvár
14 óra: Árpád-napi hagyományőrző-találkozót rendeznek Sóstón a Zöld Tanyánál. Lesz harcászati bemutató a Csóri Történelmi Haditorna és Hagyományőrző Egyesület közreműködésével, fellép a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje, Rumi Tamás a Szent Korona és a csillagok címmel tart vetítéssel egybekötött előadást, Szenyéri Zsolt Jurtából a jurtába című előadását is meghallgathatjuk.
15 óra: A Krisztus Király Egyházközség vendégeként a Szent József Egyházközség (Remscheid) részéről Marina Schnurbus tart előadást a Zsolt utca 30. szám alatt.
19 óra: A Jézus Szíve-templomban a Moments of Music ifjúsági zenekar koncertje, vezényel Monika Biskupek. Közreműködik a Krisztus Király-templom énekkara. Vasárnap a Krisztus Király-templomban a 9 órás szentmise után is hallható a koncert.

Vasárnap

Aba
15 óra: Tavaszköszöntő gálát rendeznek a Hétszínvirág Óvoda javára a Kultúr Közösségi Házban.
Fehérvárcsurgó
15 óra: Közlekedés a levegőben  a repülés csodája címmel szerveznek programot a Károlyi-kastélyban.
Pákozd
15 óra: Kiszejárást tartanak a településen, a felvonulás végén a Bella-tónál kiszetáncoltatás és -égetés lesz.
Székesfehérvár
15 óra: Sosem volt mesék  családi délután Reich Károly alkotásai között a Terembura Kulturális Egyesülettel, az Öreghegyi Közösségi Házban.
15 óra: Családi napot rendeznek a Városi Képtár  Deák Gyűjteményben Tornay András szobrászművész emlékkiállításán.

Szombaton, április 4-én ismét országos táncverseny nézői lehetnek a megye lakói. Az Alba Regia Sportcsarnokban délelőtt tízkor kezdődik a versengés. 
Az még kérdéses, hogy az utolsó kupát mikor adja át a rendező képviselője a  kategória nyertesének, ugyanis az idei  versenyre  az ország  klubjaiból több mint kétszáz pár nevezett eddig, tudtuk meg  Szilner Tibortól,   a fehérvári Laguna  Kulturális és Táncsport  Egyesület vezetőjétől, aki az idei Lászlóvill Kupát szervezi feleségével és az egyesület tagjainak közreműködésével. A versenyző párok latin- és a standard táncokat mutatnak be a bíráknak, akik heten lesznek, köztük a székesfehérvári Punger Jánosné,  aki egykor  Szilner Tibor  és felesége,  Györe Judit  tánctanára volt.   A benevezett párok  a standard táncokban bemutatnak egy angol- és  egy bécsi keringőt, tangót, quick step-et, valamint a slow fox-ot. A latintáncok  varázslatos világába  a cha-cha-cha, a rumba,  a szamba, a jive (a rock and roll-hoz hasonlatos fergeteges tánc), és a paso doble  mozdulatai láttán  ismerkedhetnek a nézők, akik remélhetőleg  nem először  csodálják majd az országos verseny   D és C kategóriában versengő párosok  mutatós, ámde egyáltalán nem könnyű előadását. 
- Rendezünk latin rising star  ranglista versenyt - mondta Szilner Tibor , amely külön érdekessége lesz a versenynek, aminek megrendezése nem kis költséggel  jár.   Sajnáljuk, hogy kilenc  támogatónk közül  hat visszalépett a gazdasági helyzetre  hivatkozva. A verseny megrendezése körülbelül 1,7-1,8 millió forintba kerül, de ettől függetlenül mindent  megteszünk, hogy párosok, nézők jól érezzék magukat.

Székesfehérvár - A hét végén rendezik meg a Fejér megyei diáknapokat, amelyre 1200 középiskolást várnak. Szombaton az MMK  Művészetek Házában lesz a megnyitó 9 órakor, 10 órától kezdődnek a bemutatók. A szólóénekesek és kamarakórusok a Táncházban, a vers- és prózamondók a Barátság klubmoziban, a diákszínjátszók a helyőrségi klubban, a rock-jazz, mai dal kategória résztvevői A Szabadművelődés Házában, a népzenészek, néptáncosok az MMK színháztermében, a szólóhangszeresek és kamarazenekarok a Hermann zeneiskolában lépnek fel. Az MMK színháztermében szombaton 14 órakor lesz a vegyes  új nevén: sótájm  kategória versenye. Vasárnap 14.30 órakor a Vörösmarty Színházban, a gálán a legjobbak lépnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!