Vigyázat! Rongálva előznek, majd ellopják az autót

Trükköt vetettek be a tolvajok Fejérben, "jutalmuk" egy 4 milliós autó lett: úgy előzték meg áldozatuk kocsiját, hogy abban kár keletkezzen. Csak meg kellett várniuk, hogy a felháborodott sofőr kiszálljon az autóból, s már vihették is...

feol.hu

Vasárnap este egy budapesti férfi tett bejelentés, miszerint az 1-es számú főúton az etyeki táblától 150-200 méterre ismeretlenek elvitték bérelt VW Passatját. Az autóval Bicske felől Budapest irányába tartott, amikor a mögötte haladó sötét színű Ford Scorpio előzésbe kezdett. Méghozzá elég szerencsétlenül: az előzés szűkre sikeredett, mert a kocsijának visszapillantó tükrét az előző autó kihajtotta. Az okozó továbbhaladt. A Passatos villogni kezdett, hogy álljon meg, mire a Scorpio lehúzódott és megállt. A Passat sofőrje kiszállt, de pechjére az indítókulcsot a járműben hagyta. Elindult az okozó felé, de amikor közben hátrafordult, észrevette, hogy autójában ül valaki. Mindkét járművel elhajtottak az ismeretlenek. Az okozott kár kb. 4 millió forint.

Fehérváron nem lopták, hanem rongálták az autókat vasárnap. Kora reggel állampolgári jelzések érkeztek, hogy a Királykút lakónegyed 8-13. szám mögötti parkolóban több gépkocsit megrongáltak. A három parkoló jármű nem zárható tanksapkáját az ismeretlen tettes letekerte, az üzemanyagtank beöntő nyílásába szövetdarabot, illetve újságpapírt tömött, majd meggyújtotta. Szerencsére a tűz nem okozott komolyabb bajt, az autókban így is 25-30 ezer forint körüli kár keletkezett. Az Ősz utcában szintén autórongálás miatt kellett helyszínelni délelőtt. Egy parkoló Ford Focus abroncsát szúrta ki ismeretlen tettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!