Vetélkedő kezdődik diákoknak - a középpontban Európa

Székesfehérvár, Pozsony - Második alkalommal hirdette meg a Tarsoly Ifjúságért Egyesület (ez alkalommal a szlovák Szövetség a Közös Célokért Társulással együtt) középiskolások részére a Mi Európánk című vetélkedőt.

Ármás János

nternetes fordulókkal indul idén is a tudáspróba, a Közép-Dunántúl régióból, illetve Szlovákiából összesen nyolcvanhat háromtagú csapat regisztrálta magát, közülük harmincöt társaság Fejér megyéből jelentkezett.
Az első internetes forduló után az első tíz helyezett között (két határon túli csapat mellett) három Fejér megyei társaság is várja a folytatást, fehérváriak, bicskeiek és sárbogárdiak. A tavaszig tartó versengés tétje komoly: a legjobbakat Brüsszelben, az Európai Unió központjában látja vendégül a két fővédnők, Herczog Edit magyar, valamint Mészáros Alajos szlovák európai parlamenti képviselő. Az elmúlt esztendőben a regionális tudáspróbát (és a brüsszeli szuperdöntőt) a fehérvári ciszterci gimnázium diákjai nyerték. Részletes információk a versenyről a www.tarsoly.shp.hu internetes oldalon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!