Veszélyben a kövér gyerekek szive!

FMH - Hétéves elhízott gyerekek vérében a normál érték akár tízszerese lehet olyan vegyületekből, melyek kapcsolatba hozhatók a szívbetegségekkel és a szívrohammal - közölték amerikai kutatók.

feol.hu

202 egészséges gyerek vérét elemezte Nelly Mauras floridai gyerekorvos kutatócsoportja. A gyerekek közül 115-en voltak elhízottak, a többiek normál súlyúak. A kövér gyerekek vérében egy gyulladással összefüggésben lévő fehérje, valamint a vérrögök képződésével kapcsolatba hozható fibrinogén szintje lényegesen magasabb volt, mint normál súlyú társaiknál.
A gyerekeknél más tünet nem jelzett veszélyt, nem volt magas a vérnyomásuk, vércukor- és koleszterinszintjük - mondta el Mauras az amerikai Endocrine Society találkozóján tartott előadásában.
"Tanulmányunk azt mutatja, hogy sokkal komolyabb beavatkozásra van szükség az elhízott gyerekek súlyának kontrollálására" - tette hozzá Mauras a szívet érintő kockázatokat hangsúlyozva.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!