Versmondókat várnak Válba

Vál - Vajda János szülőhelyén, Válban immáron 18 esztendeje tartanak versmondóversenyt a költő emlékére. A Vál-völgye festői környezete, a költő gyermekkorának tájéka és a mai község szolgál díszletül a sűrű programokkal egyetemben az ünnepnapokon.

Zsohár Melinda

Évente száz általános iskolás korú gyermek szaval ilyenkor, ha úgy tetszik, a vers ünnepét is tartják.
Az iskolai magas részvételen felbuzdulva rendezik meg a községi szavalóversenyt is 1997 óta, ahol középiskolások és felnőttek produkcióját értékeli az igényes zsűri. A mostanában elhunyt Gyurkovics Tibor író is ítészkedett egy alkalommal Válban, tavaly Nagy-kálózy Eszter színművész, Havas Judit előadó művész vállalta e feladatot mások mellett.
Idén május 22-én délelőtt 9 órától versengenek az általános iskolások az intézményben, s ugyanezen helyszínen a felnőtteket várják délután három órától. Egy Vajda János-vers előadása a feltétel, a helyszíni jelentkezést is elfogadják. Tavaly csaknem félszázan vettek részt a rangos megméretésen, idén is várják az amatőr előadókat. A váli községházán, vagy Körmendi Krisztina és Kovácsné Darabos Erzsébet szervezőknél fogadják a nevezéseket, az ország minden tájáról. Természetesen a megyei versszeretők megjelenésében különösen bíznak, a távolság nekik kevésbé akadály.

Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: 0630/862-0101

E-mail: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!