Vége a járványszünetnek Móron, kijelölték az oltóközpontot Fejérben

Egyelőre egy intézményt jelöltek ki oltóhelynek Fejér megyében, később több is lesz. Időközben ismét megkezdődött a tanítás abban a móri középiskolában, ahol járványszünet volt.

Móré Erzsébet

 

Mától az ÁNTSZ  Székesfehérvári, Abai, Gárdonyi, Enyingi  Térségi Intézete  (Székesfehérvár Mátyás király körút)   a  kijelölt   oltóhely. Az  új influenza  (H1N1) elleni    oltást  az intézetben  lehet  megvásárolni (a vakcina ára 1930  forint), s ott helyben az oltóorvosok be is  adják az oltást.  Magáért az oltásért  nem kell  fizetni. Ezen az oltóhelyen  azok kaphatják meg a  védelmet, akik egyébként   nem tartoznak az ingyen oltandók, vagyis a rizikócsoportba tartozók körébe.  Lapunk információi szerint - ezek az ÁNTSZ  Közép-dunántúli régiós  Intézettől származnak - a  napokban   további   oltóhelyeket  jelölnek majd ki.  A fehérvári oltóhelyen egyébként   vasárnap kivételével minden  nap reggel nyolctól este nyolcig  várják  a magukat  oltatni kívánó  embereket,  nemcsak  Fehérvárról, hanem  az  egész  megyéből.
Az  influenzáról még annyit:  ismét  megkezdődött a tanítás abban a  móri középiskolában, ahol járványszünet volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!