Védőoltás vagy vitamin?

A fiatalok vitaminokkal, az idősebbek védőoltással készülnek az influenzára.

feol.hu

A legtöbben, a lakosság 40%-a vitaminokkal készül a megfázásos időszakra - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu megbízásából készített.

A felnőtt lakosság 80%-a készül valamilyen formában az influenzás időszakra, és megfigyelhető, hogy arányuk a nők esetében magasabb (83%), mint a férfiak körében (72%). Életkor alapján valamivel jellemzőbb, hogy az idősebbek gondolnak inkább a megelőzésre.

10-ből 4 lakos étrend-kiegészítőt alkalmaz ilyen időszakban, 23%-uk több zöldséget-gyümölcsöt próbál szervezetébe bevinni, és hasonló (22%) azok aránya, akik a védőoltás beadatását tervezik.

Inkább az idősebbek tervezik a védőoltás beadatását

Életkor alapján egyértelműen megfigyelhető, hogy míg a vitaminokban a fiatalabbak, addig a védőoltásban az idősebbek, jellemzően krónikus betegek bíznak. 65 év felett közel 50%-os az oltást tervezők aránya, míg hasonló arány a 45 év alatti, fiatalabb korosztályban az étrend-kiegészítők esetében figyelhető meg.

A két védekezési mód kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy a vitaminoknál jövedelem és végzettség alapján a csak utóbbi szempont esetében figyelhető meg jelentősebb különbség (az alapfokúaknál valamivel alacsonyabb az alkalmazók aránya), míg a védőoltásokat jellemzően a magasabb végzettségűek és jövedelműek említették.

A lakosság közel egytizede - jellemzően férfiak - rétegesebb öltözködéssel próbál védekezni.

Fejér megyei influenzakörkép itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!