Váratlan ajándék: Sousa megüzente Bekő Balázsnak, hogy meneszti

Székesfehérvár - December 12-én, Gabriella névnapján nem számított különösebb meglepetésre Bekő Balázs, a Videoton FC pályaedzője, ám mégis mellbevágó hírt közöltek vele: Paulo Sousa vezetőedző nem számít rá.

Matók János

December 15-én, csütörtökön ünnepli majd a 40. születésnapját Bekő Balázs, a Videoton FC immár volt pályaedzője, aki 1980 óta ezer szállal kötődik a piros-kék klubhoz. A szívében továbbra is megmarad az érzelem, a kötődés, még akkor is, ha hétfőn Tassy Márk, a Videoton ügyvezetője közölte vele: Paulo Sousa vezetőedző a továbbiakban már nem kíván együttműködni, dolgozni  vele, s ezért a klub felbontja Bekő 2013. június 30-ig szóló szerződését.
- Egy egészen más ügyben mentem be az ügyvezetőhöz, ám  ez lett a dolog vége - elevenítette fel a  történteket Bekő, majd így folytatta:  - Először megdöbbentem, nem is tudtam mit kérdezni Tassy Márktól, de nem is lett volna különösebb értelme, hiszen úgy éreztem, hogy a menesztésem már előre eldöntött volt. Tény, kellemetlen ajándék a karácsonyi ünnepek, s főleg a születésnapom előtt, de ez persze csak véletlen egybeesés, nem más.       

- Paulo Sousa nem is mondott önnek semmit, nem érzékeltette, hogy elégedetlen lenne a munkájával?

- Egyéni értékelésről soha nem volt szó, a rám bízott feladatokat mindig elvégeztem, amikor Fehérvárra érkezett, segítettem a beilleszkedésében, a magyar mezőny megismerésében. Semmi előjelét nem érzékeltem a menesztésemnek, sem a szakmai stáb, úgymond struktúraváltásának. Azt csak Paulo Sousa tudja, hogy mi van a háttérben, ezt tőle kellene megkérdezni.

- Mikor találkoztak utoljára személyesen Sousával?

- A Haladás elleni Magyar Kupa visszavágó másnapján, a csapat évzáróján. Akkor azzal váltunk el egymástól, hogy kellemes ünnepeket kívántunk. Ezért is furcsa számomra, hogy személyesen nem közölte velem a döntését, amelyre most hivatkoztak.

- Nyilván van önben tüske, csalódottság, s nem is kicsi...

- Inkább csalódottság. Tudja 1980 óta, 4 és fél év kivételével - akkor sem önszántamból voltam távol -, immár 31 éve vagyok a Videoton-család tagja, ennek szenteltem az életemet. Ez a három évtized mély nyomokat hagyott bennem, a lelkivilágomban. De csak a szépre emlékezem, hiszen rengeteg olyan élményben volt részem, ami keveseknek adatik meg az életben. Ugye, azért megérti, hogy jelenlegi állapotomban nem vagyok önfeledten boldog. Ám a jövőbe nézek, bár erről most még egy kicsit korai beszélni. Az viszont biztos, hogy szeretnék a labdarúgás világában maradni, s remélem, ismét eljön majd az az idő, amikor a Videoton FC-nek szüksége lesz rám.
Természetesen szerettük volna meghallgatni a klub álláspontját is, de nem jártunk sikerrel. Tassy Márk ügyvezetőt többszöri hívásunk ellenére sem értük el, amíg Paulo Sousa információink szerint szabadsága idején, jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik.
Végezetül egy apró megjegyzés: azért szemtől szembe lett volna igazán férfias dolog a menesztés közlése, de így...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!