Változik a forgalmi rend a Lövölde utcánál és a Vásártéri úti vasúti felüljárónál

Székesfehérvár - Két helyszínen is új forgalmi rend lép érvénybe hamarosan. A Béke tér melletti kis utca egyirányú lesz, a Vásártéri utcában a vasúti felüljáróra pedig két irányból lesz tilos a felhajtás.

feol.hu

Forgalmi változás lép életbe hamarosan a Lövölde utca, Erzsébet utca és Béke tér (Vasútállomás) közötti szakaszon. A Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium melletti macskaköves útszakaszon mostanáig kétirányú közlekedés volt lehetséges, hamarosan azonban egyirányú lesz, így csak a Lövölde út felől lehet majd behajtani. Az utcában mindkét oldalon párhuzamos parkolóhelyeket jelöl ki a Városgondnokság. Várhatóan szeptember második felében helyezik ki a táblákat.

A forgalmi rend megváltoztatásra azért van szükség, hogy több parkolóhelyet tudjanak kialakítani a környéken, ami az iskola miatt is nagyon fontos. A problémát Kovács Zsolt, a terület önkormányzati képviselője is jelezte a Városgondnokság felé. Az autósokat arra kérik, figyeljenek az új rendre.

Ugyancsak egyirányú lett a Vásártéri utcában a vasúti felüljáró a Homoksor felől, így a Balatoni útról már nem csak balról, hanem jobbról is tilos a behajtás. A körzet önkormányzati képviselője, Mészáros Attila és a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője, Nagy Zsolt helyszíni bejárás alkalmával szakemberekkel közösen döntöttek a változtatásról. A híd teherbírása nem megfelelő, és már korábban is 2.5 tonnás súlykorlátozás volt érvényben a műtárgyon.

(forrás: szekesfehervar.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!